Bylock listesinden ilk tahliye kararı Mustafa Yaman için çıktı!






Bylock tuzağında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. 11 bin 480 kişilik bylock listesinden ilk tahliye İstanbul'dan geldi. FETÖ suçlamasıyla tutuklu yargılanan Saadet Partisi'nin İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yaman için tahliye kararı çıktı.



















Mustafa Yaman geçtiğimiz Temmuz ayında FETÖ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Milli Görüş camiası tutuklama kararına büyük tepki göstermişti.

Kasım ayının 14'ünde ilk duruşması yapılan Mustafa Yaman mahkemede suçsuz olduğunu söylemiş ve bylock kullandığı yönündeki iddiaları reddetmişti. Ancak duruşma sonunda Yaman'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. İşte Mustafa Yaman'ın mahkemedeki sözleri:

"GARDİYANLAR BİLE SUÇSUZ OLDUĞUMU BİLİYOR"

"Ben bunlarla (FETÖ üyeleri) beraber kalmak istemediğim için dilekçe verdim ve tecritteyim. Gardiyanlar bile benim suçsuz olduğumu biliyor. Toplumun, devletin her kesiminden insan 'Bizde ByLock çıkar, Mustafa Yaman'da çıkmaz.' diyor. Binlerce insan bizim bu olaya uzak olduğumuzu biliyor."

"FETÖ KARŞITLIĞIM 1983'TE BAŞLADI"

"Diyanet İşleri Başkanlığımız 40 yıl sonra rapor hazırladı. Bu raporda bayağı kapsamlı çalışmışlar. Bu raporda aslında FETÖ'nün İslam'ın özüyle ilgili problemleri olduğu belirtiliyor. 'La ilahe illallah Muhammeden Resulullah' diyerek insanlar Müslüman oluyor. Bu örgütte 'La ilahe illallah' tamam, 'Muhammeden Resulullah' yok. Bu örgüt liderinin yıllar önce gazetelerde yayımlanan Papa 2. Jean Paul'a yazdığı mektup söz konusu. Bir insan Müslüman iken o mektubu yazmaya başlarsa, mektup bittikten sonra Müslümanlıktan çıkmış oluyor."

"Bunların dershanelerine gitmek bize de teklif edilmiştir. 'Bizim çocuklarımız onların dershanelerini gideceğine sokak çocuğu, tinerci olsunlar daha iyi.' dedik."

"BYLOCK KULLANMADIM" DEMİŞTİ

"Benim böyle bir alt yapım yok, yanlış bulduğum bir şeyi niye yapayım. Yargılanmama hiçbir itirazım yok, herkes yargılanabilir, benim tutuklu yargılanmam yargı camiamızdaki açığı gösteriyor."

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Yaman ile ilgili hazırlanan iddianamede, Yaman’ın “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.