Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalar!












Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarAnkara Emniyet Mali Suçlarla Mücaedele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'nün Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu'na sızması ile ilgili operasyon başlattı. Merkez Bankası ve KİKe Bylock operasyonu Operasyon kapsamında örgütün, kriptolu haberleşe ağı olan ByLock'u kullandıkları belirlenen Merkez Bankası'nda 36, KİK'de ise 10 kişiye yönelik gözaltı işlemi yapıldı.

Toplam 46 kişinin gözaltına alındı. Emniyet'te işlemleri devam eden şüphelilerin bazılarını halen görevde oldukları bazıları ise FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edildikleri öğrenildi.





Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarDENİZLİ : ABLALAR GÖZALTINDA
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinde aktif görev alan ve örgüt hiyerarşisinde "abla" olarak yer alan kadın yapılanmasına ilişkin çalışma yapıldı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen 25 kişinin yakalanması için karar çıkarıldı. Denizli'nin yanı sıra Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 kadın gözaltına alınırken, zanlıların ikametlerindeki aramalarda F serisi 1 dolar ile birçok dijital materyallere el konuldu. Zanlılar işlemleri için emniyete götürülürken haklarında yakalama kararı bulanlara yönelik çalışmalara devam edildiği bildirildi.






Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarESKİŞEHİR : FETÖ ABLALARI VE DOKTORLAR
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında "örgüt ablaları" ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcıları da bulunan 11'i doktor 28 sağlık çalışanını gözaltına alındı. Meslekten ihraç edildikleri öğrenilen zanlıların emniyetteki sorgularının sürdüğü öğrenildi.





Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarGİRESUN : ÖĞRETMEN VE POLİSLER GÖZALTINDA
Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "ByLock" kullandıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında meslekten ihraç edilen 4. sınıf emniyet müdürü ve 4 öğretmen ile 2 öğrenci ve bir erin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Öte yandan, 1 Şubat'ta Giresun merkezli 6 ilde "ByLock" kullandıkları belirlenen askerlere yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla salıverildi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınmış, 6 kişi tutuklanmıştı.





Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarBARTIN : İMAMLAR GÖZALTINDA
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilenler hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen 10 imam ve bir öğretmenin de bulunduğu 14 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.





Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarÇANAKKALE : 9 KİŞİ GÖZALTINDA
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı operasyonlarla 9 kişiyi yakaladı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 


Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarUŞAK : DİYANETTEN 15 GÖZALTI
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 5'i kadın olmak üzere 15 Diyanet personeli gözaltına alındı. Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edildi.






Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarBOLU : YAKALANAN FETÖ ABLASI
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla Kocaeli'de gözaltına alınan Ümmühan Neslihan Çelik, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye çıkartıldı. Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve örgüte bağlı derneklerle Mudurnu ilçe "ablası" olduğu iddia edilen ve örgütün okulunda öğretmen olarak çalışan Çelik, savcılık sorgusundan sonra tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.





Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarBALIKESİR : 13 KOMİSER TUTUKLANDI
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca, emniyet mensuplarına ilişkin soruşturma kapsamında, örgüt içinde faaliyet yürüttükleri ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen 13 komiser, eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.
Şüphelilerin, daha önce tutuklanan ve Balıkesir'deki özel okulda öğretmenlik yapan Edebali A'ya bağlı olduklarının tespit edildiği öğrenildi. Edebali A'nın, bu komiserlerin de aralarında bulunduğu, emniyet içindeki orta kademe personelden sorumlu, "orta kademe imamı" olarak faaliyet yürüttüğünün belirlendiği bildirildi. Zanlıların ifadelerinde, telefonlarında bulunan "ByLock" programını farklı zamanlarda Edebali A'nın yüklediğini ve aktifleştirdiğini anlattıkları belirtildi. Bu komiserlerin tamamının, kendilerinden sorumlu olduğunu söyledikleri Edebali A'yı farklı kod isimleriyle tanıdıkları ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.




Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarESKİŞEHİR : 6 GÖZALTI DAHA...
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Eskişehir, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Malatya ve Muğla'da önceki gün düzenlenen eş zamanlı operasyonda adreslerinde bulunamayan 2'si albay 6 şüpheli gözaltına alındı.
Firari 2 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. Eskişehir merkezli 9 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik 8 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda 4'ü daha önce meslekten ihraç edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 29 şüpheli gözaltına alınmıştı. Adreslerinde bulunamayan 8 zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı


Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarÇORUM : 3 ASKER GÖZALTINDA
Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan D.Y. (24), K.A. (27) ve F.A. (26), İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürüldü.






Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalarSAMSUN : POLİSLER ADLİYEDE
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Samsun merkez ve ilçeleri ile İstanbul, Sivas ve Tokat'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 eski emniyet mensubunun emniyetteki işlemleri tamamlandı. Aralarında emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcısının da bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildi. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.






Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalar