Arınç'tan yıllar sonra gelen itiraf! Utandık, üzüldük, sıkıldık!






Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bületn Arınç yıllar sonra ergenekon ve balyoz davalarıyla ilgili gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Tutuklamalar için 'utandık, üzüldük, sıkıldık' diyen Arınç, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın tepkisini aktardı.













Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları konusunda değerlendirmelerde bulunurken "102 kişi için tutuklama kararı geldi. Yüzümüz kıpkırmızı oldu, utandık, üzüldük, sıkıldık. Başbakan'ımız 'Ne yapıyor bunlar, utanmıyor mu bunlar' dedi" ifadelerini kullandı.

Habertürk TV'de Kübra Par ve Eren Eğilmez'in yönettiği programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç’ın açıklamalarından ilgili kısım şöyle:

"Ergenekon soruşturmalarında vicdansız hain, savcılar onu tut bunu tut içeri atmaya başladılar. Ben hep tutuksuz yargılanmadan yanaydım. Askerde emir komuta zinciri vardır. Ömer Halisdemir’i kahraman olarak görüyoruz. Neden komutanı şunu vur dedi, o da vurdu.Tam tersi de olabilir. Genelkurmay Başkanı terör örgütünün başı olarak ilan edildi.

"UTANDIK ÜZÜLDÜK SIKILDIK"

Ya MGK'ya gidiyorduk, ya şuraya gidiyorduk 102 kişi için tutuklama kararı geldi. Yüzümüz kıpkırmızı oldu, utandık, üzüldük, sıkıldık. Başbakan'ımızın gösterdiği tepkiyi dün gibi hatırlıyorum: 'Ne yapıyor bunlar, çıldırdı mı bunlar? Utanmıyor bunlar' dedi.

Ben yargılamanın ne kadar adaletsiz olduğunu biliyorum. Ancak hepsinin masum olduğunu söyleyemem. Önemli olan 1 suçluyu yargılamak ama 10 tane masumu da karşına getirmekse, o 10 tane masum için 1 tane suçluyu da affetmektir."

O DÖNEMDE NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç, Egenekon döneminde 4 Temmuz 2008'de Ülke TV'ye çıkarak bu operasyonları savunmuş ve şunları söylemişti:

“Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sancılar bir taraftan doğum sancısıdır, bir taraftan bağırsaklarını temizlemesidir.”

Arınç, bu sözlerinin hatırlatılması üzerine TSK ile alıp veremediği olmadığını aktardı ve o dönemin müdahale ve muhtıralar dönemleri olduğunu söyledi. Arınç, Türkiye'de TSK içindeki cuntacılık faaliyetlerinin yeni olmadığını ekledi.