Erdoğan Bakan Şimşek’i yuhalattı!






AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Pendik İlçe Kongresi'nde Hükümetin Bakanı Mehmet Şimşek yuhalandı. Erdoğan, “Açık söylüyorum devletin bankaları da bu işin içindedir" dedi.











Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Pendik İlçe kongresi öncesi Kurtköy Kapalı Spor Salonu önünde kendini bekleyen kalabalığa konuştu ve tarihe geçecek bir konuşma yaparak, Devletin Bankalarının faiz lobisiyle birlikte hareket ettiğini söyledi.

Konuşmasının büyük bir bölümünü ekonomiye ayıran Erdoğan, faiz konusunda uyarılarda bulundu ve isim vermeden bir kez daha Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e eleştirdi.

FAİZ LOBİSİNE YÜKLENDİ

Erdoğan, “Birileri çıkıyor garip garip şeyler söylüyor. ‘Ekonomi şöyle böyle falan filan. Dikkatli olmamız lazım’. Dikkatli her zaman olacağız, dikkatli olmazsak en büyük trafik kazasını kendin yaparsın. Tabii dikkatli olacaksın ama kendi ayağına da kurşunu sıkmayacaksın. Sen kalkar da faizli bir ekonomi ile ülkeyi yönetmeye devam edersen, o dikkatsiz araba sürmeye benzer. Türkiye’yi faiz belasından, faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan kurtaracağız. Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler de bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar kusura bakmasın karşısında beni bulur. Çünkü ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar” diye konuştu.

DEVLETİN BANKALARI DA FAİZCİ

Türkiye’de faiz konusunu çözeceklerini söyleyen Erdoğan, “Bunun lobisi finans kuruluşlarıdır. Devletin bankaları da bu işin içindedir. Bu işi çözmemiz lazım. Çözeceğiz, er geç çözeceğiz. Bizim aldığımız bu noktadaki eğitim budur. Biz George ağzına bakarak harekete edemeyiz, Hans’ın ağzına bakarak hareket edemeyiz. Eğer onların ağzı ile hareket etseydik 15 yıl önceki Türkiye bugün de olurdu. Gerek başbakanlığım, gerek cumhurbaşkanlığım döneminde hep bunları yıkmaya çalıştık. Başarılı olduğumuz zamanlar oldu, olamadığımız zamanlar oldu. Bunu çözmemiz lazım. Bütün adımlarımızı bunun üzerine yapıyoruz” şeklinde konuştu.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK YUHALANDI

Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i isim vermeden "Çıkıyor birileri garip garip şeyler konuşuyor" demesi üzerine meydandaki AKP'liler ise Şimşek'i yuhaladı.

Erdoğan, konuşmasında Zeytin Dalı Harekatı'na da değinerek, "Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı3 bin 820 dedi. FETÖ ile mücadeleye değinen Erdoğan, “Biz paralel devlet tanımıyoruz. Sen Pensilvanya’da devletini kur, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha sonra kongreye katılmak için spor salonuna geçti. Erdoğan'ın spor salonundaki konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

KILIÇDAROĞLU’NA AĞIR YÜKLENDİ: HESABINI VERECEKSİN!

-(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na) Ben Pensilvanya'dakinin siyasi ayağıymışım, göreceksin siyasi ayağını. Hesabını vereceksin. Yanında taşıdığın Pensilvanya’dakinin uşaklarının hesabını da vereceksin. Nasıl bir profil oluşturduğunuzun, odalarınızda ne tür oyunlar kurduğunuzun hesabını vereceksiniz. Laf ola beri gele yok!

KOSOVA BAŞBAKANI HEDEFİNDEYDİ

-Ey Kosova'nın Başbakanı, kimin emriyle Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe yapmaya çalışanları korumaya başladın? Kosova’yı ikinci sırada biz tanıdık, senin bundan haberin yok mu! Kosova’yı bir kardeş olarak bağrına basan Türkiye’ye darbe girişiminde bulunan bu adamları nasıl beslersin. Bunun hesabını sen de vereceksin. Benim Kosovalı kardeşlerim sana prim vermez, sana bunun hesabını soracaktır. Uzaktan kumandayla siyaset yapılmaz.

“BATSIN SİZİN KURUNUZ”

Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Hamdolsun şu anda döviz rezervimiz 120 milyar dolar. Bazıları bakıyorsun diyor ki; 'Yok kurda şöyle oldu, yok şunda şöyle oldu, bunda böyle oldu...'Batsın sizin kurunuz ya, ne kuru? Biz dimdik yolumuza devam ediyoruz. İnançlıyız, güçlüyüz ve yatırımların ülkesiyiz.

ŞİMŞEK’İN BİLETİNİ KESTİ

25 tane havaalanı, havalimanı varken şimdi 57 tane havalimanı, havaalanı var. Bunlar ne bunlar? Batan bir ülke bunları yapabilir mi, biten bir ülke bunları yapabilir mi, Bunları nasıl konuşursunuz? Konuşamazsınız bunları. Hele hele sorumluluk mevkisinde olanlar bunları hiç konuşamaz. Onun için çok dikkatli olmaya mecburuz. Ha inanmıyorsan kusura bakma arkadaş, biz bu işe inananlarla yola devam ederiz.

siyasetcafe.com