Tel Aviv’de Türkiye-İsrail enerji pazarlığı!






Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme kapsamında iki ülke arasındaki siyasi istişareler, 7 yıl aradan sonra geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılmıştı. Yarın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra Enerji bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet de enerji pazarlığı için Tel Aviv'de olacak.
















Siyonist İsrail rejiminin kan dolu profiline rağmen geliştirilen normalleşme süreci sonrası Türkiye ile İsrail arasındaki işbirliği arttırılmaya çalışılıyor. Mavi Marmara katliamı sonrası ilk kez resmen gerçekleştirilen ve Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığındaki Türk heyet ile İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yuval Rotem başkanlığındaki Siyonist heyeti bir araya getiren siyasi istişarelerde işbirliği noktasında ilk adımların ekonomi ve enerji başlığı altında atılması gerektiğinde mutabık kalındı.



ENERJİ BAŞLIĞI ALTINDA GÖRÜŞME


Bu mutabakat çerçevesinde önümüzdeki günlerde Türk yetkililerden oluşan heyetin Tel Aviv’e gitmesi öngörülürken Siyonist medya kaynakları da söz konusu durumu çok önemli bir gelişme olarak nitelendirdi. Tel Aviv’e gerçekleştirilecek söz konusu ziyaretin enerji başlığı etrafında şekilleneceği öğrenilirken Siyonist medya kaynakları Türk heyete Enerji Bakanlığından üst düzey bir ismin başkanlık edeceğini ve görüşmeleri önümüzdeki hafta sonu yapılacağını belirtti.


İSRAİL, YUNANİSTAN VE GÜNEY KIBRIS’LA DA SICAK TEMASTA


Akdeniz enerji havzasına hakim olmak isteyen ve bu doğrultuda çalışmalarda bulunan Siyonist işgal rejimi, emelleri doğrultusunda Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi yönetimleriyle de sıcak temas halinde…


Bu doğrultuda geçtiğimiz haftalarda üst düzey bir toplantı gerçekleştiren İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi meclis başkanları enerji alanında ortak çalışmalarda bulunma kararı almıştı.


Söz konusu görüşmede Siyonist İsrail Rejimi’ni  Yuli Edelstein, Güney  Kıbrıs’ı Demetris Syllouris ve Yunanistan’ı  Nikolaos Voutsis temsil ederken görüşme sonrası ortak çalışmalar yapılması doğrultusunda resmi imzalar da atılmıştı.


İSRAİL ADIM ADIM HÂKİMİYET SAĞLIYOR


Siyonist İsrail rejiminin enerji hâkimiyeti adına gerçekleştirdiği temasların birbirinden ayrı düşünülmemesi gerekirken İsrail’in attığı adımların bölgedeki Siyonist hakimiyeti güçlendirmesinden endişe ediliyor.


NABİ AVCI DA YARIN İŞGAL TOPRAKLARINDA OLACAK


Öte yandan Türkiye ve İsrailli yetkilileri bir araya getirecek enerji buluşmasının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da yarın işgal topraklarında olacak. Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı'na katılacağı aktarılan Nabi Avcı’nın Kudüs’ü de ziyaret etmesi bekleniyor.