Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı!












Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladı1 Kasım Genel Seçimleri'ni doğru bilen tek anketçi Adil Gür, son anket sonuçlarını Milliyet gazetesinde paylaştı.







Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladıAraştırma, 18-20 Mart 2017 günleri Türkiye genelinde 41 ilde, 214 mahalle köy ve beldede, 18 yaş ve üstü 2.660’ı kadın, toplam 5.313 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldı. Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı tabakalı tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulandı.







Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladıÖrneklem seçilirken Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) ve Maliye Bakanlığı verilerinden faydalanıldı. Örneklemde İlçe, kır kent ağırlığına uyuldu. Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulup, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi. Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde % 1,5’dir.








Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladıTÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ 3 SORUNU NEDİR?







Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladıSİYASİ TERCİHLERE GÖRE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUN NE?








Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladıHANGİ PARTİNİN SEÇMENİ NASIL DÜŞÜNÜYOR?

Bugün seçim olsa oyumu AK Partiye vereceğim diyenlerin %86.4’ü 6 ay sonra daha iyi bir Türkiye olacak derken, %11.1 i aynı olacağını düşündüğünü söylemiştir. CHP ve HDP seçmeni karamsar, MHP seçmeni ise 3’e bölünmüş vaziyettedir. Araştırmanın deteylarına baktığımızda; Kadınlar daha iyimser. Yaş yükseldikçe iyimserlerin oranı artıyor. Kentler de ve kırda yaşayanlar metropollerde yaşayanlardan daha iyimser görünüyor.







Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladıTÜRKİYE'NİN ALTI AY SONRASINI NASIL GÖRÜYOR?

Aralık ve Ocak aylarındaki karamsar hava dağılıyor! 2016 yılının sonuna doğru döviz kurlarındaki hızlı artış ve terör olayları nedeniyle ocak ayında oldukça alt seviyelere düşen iyimser beklenti son 2 aydır yükselmeye devam ediyor. Aralık ayında %36.3’e düşen iyimserlerin oranı şubatta %42.8’e, Martta ise %47.9’a yükselmiştir.








Adil Gür son anket sonuçlarını açıkladıTürkiye genelinde Temmuz 2016-Mart 2017 tarihleri arasında her ay periyodik olarak yapılan anketlere göre terör algısında toptan bir düşüş olduğu dikkat çekiyor. Ekonomi ve işsizlik ise döviz kurlarındaki yükselme ile birlikte arttı.