Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladı!

 



 


Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladı1 Kasım Genel Seçimleri'ni doğru bilen tek anketçi Adil Gür'den referandum anketi sonuçları geldi. A&G'nin en son referandum anketi sonuçlarına 26 Mart 2017 pazar günü açıklandı. A&G anket sonuçlarına göre, 16 Nisan referandumunda 'evet' ile 'hayır' oyları arasındaki fark giderek açılıyor. A&G'nin en son referandum anketi sonuçlarına göre, eğitim seviyesi yükseldikçe, 'İstikrar için evet diyeceğim' diyenler hızla artıyor.
 



Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladıA&G referandum anketi, 11-13 Mart 2017 günleri Türkiye genelinde 7 coğrafi bölgede, 42 ilde, 126 mahalle köy ve belde de, 18 yaş ve üstü 2.946'si kadın, toplam 5.912 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldı. Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi.
 

 
 
 


Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladıA&G Araştırma'nın sahibi Adil Gür, en son referandum anketi sonuçlarını Milliyet gazetesindeki bugünkü köşesinden yazdı. Referandum anketi sonuçlarında 'evet' ve 'hayır' oranlarını açıklamayan Adil Gür, evet rüzgarının hızlandığı tespitine yer verdi.
 
 
 
 
 



Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladıAraştırma sonuçlarında EVET diyenlerin 'Cumhurbaşkanı Erdoğan EVET dediği için EVET diyeceğim, İstikrar için ve Darbe ve Terörle daha etkin mücadele için EVET diyeceğim dediğini görüyoruz.
 



Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladıEğitim yükseldikçe istikrar için 'Evet diyeceğim' diyenler hızla artıyor. Ayrıca, Yaş yükseldikçe Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim diyenlerin oranı da artıyor!
 



Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladıHayır diyen seçmenin partilere göre nedenler
 

 


Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladıAdil Gür, referandum kampanyasında evet oylarındaki artışın nedenlerinden birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahaya çıkması olarak yorumladı. İki ay öncesine göre 'Cumhurbaşkanı ERDOĞAN EVET dediği için, Ülkemizde Darbe olmaması için EVET diyeceğim' diyenlerde artış gözükmekte.
 
 
 
 



Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladıAK PARTİLİLER NE İÇİN EVET DİYOR, MHP'LİLER NE İÇİN EVET DİYOR?

Ak Parti'liler Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim, MHP'liler ise istikrar için, terörle daha etkin mücadele için evet diyeceğim cevaplarını daha fazla söylüyor.
 



Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladıKadınlar Erdoğan için, erkekler ise istikrar için cevaplarını daha fazla söylemişlerdir.

Kadınlar; Cumhurbaşkanı Erdoğan Evet dediği için, Ülkede darbe olmaması için ve Terörle daha iyi mücadele edilmesi için cevaplarını;
Erkekler; Ülkede istikrar için, Çift başlılık olmaması için ve Parlamenter Sistemle artık işler yürümediği için Evet diyeceğim cevaplarını ortalamanın üzerinde söylemiştir.
 

Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladı

 
 
Referandum anket sonuçları bomba Adil Gür açıkladı