ABD'ye gönderilen FETO dosyaları mahkemeye ulaştırılmadı!






Türkiye'nin girişimlerine rağmen ABD, FETO'nun iadesi ve geçici tutuklama talebine ilişkin adım atmadı.














Gülen'e ilişkin ABD'ye gönderilen 4 ayrı  iade  dosyası ve  15 Temmuz darbe  teşebbüsüyle ilgili geçici tutuklama talebinin, ABD  Adalet Bakanlığınca ilgili mahkemelere henüz iletilmediği ortaya çıktı.




ABD'ye gönderilen FETO dosyaları mahkemeye ulaştırılmadı

ABD İLE İADE TRAFİĞİ


15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Fetullah Gülen'in ABD'den iadesiyle ilgili süreç başlatılmış, Adalet Bakanlığı 19 Temmuz 2016'da ABD’ye Gülen hakkında 4 ayrı iade dosyası göndermişti. 10 Eylül 2016'da ise FETÖ elebaşı Gülen'in 15 Temmuz darbe teşebbüsü nedeniyle geçici tutuklama talebi de ABD Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

ABD Adalet Bakanlığından 22-23 Ağustos 2016'da Ankara'ya bir heyet gelmiş, Adalet Bakanlığı yetkilileri iade dosyasıyla ilgili ayrıntıları ve mevcut delilleri heyete anlatmıştı.

Daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki bir heyet de 27 Ekim 2016'da ABD’ye gitmiş, Bozdağ, ABD'li mevkidaşı Loretta Lynch ile Washington’da bir araya gelmişti.

Bozdağ görüşmelerde, Gülen'in darbe teşebbüsünün emrini verdiğini belirtmiş, iade ve geçici tutuklama talepleri konusunda Türkiye'nin hassasiyetini dile getirmişti.