Eski ABD askeri Ken O'Keefe İsrail'in Ortadoğu hedeflerini anlattı!






Eski Amerikan deniz komandosu olan Kenneth O'Keefe, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada İsrail'in Ortadoğu'daki hedeflerini anlattı. Video sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor.











Irak Savaşı'na karşı çıkarak ABD ordusundan ayrılan ve Bağdat'a canlı kalkan oalrak giden aktivist Ken O'Keefe, atıldığı televizyon programında İsrail'in Ortadoğu politikasını değerlendirdi. Konuşmasında dikkat çeken ayrıntılara yer veren O'Keefe, "İsrail'in temel hedefleri, 'Büyük İsrail Projesi' doğrultusunda büyümek ve gelişmekti. Bunun için de bölgede mezhepçi nefret ve şiddetin tohumlarını ekmemiz gerekirdi" ifadelerini kullandı.




Gazze ambargosunu kırmak için hareket eden ve 10 vatandaşımızın şehit edildiği Mavi Marmara gemisinde de bulunan Ken O’Keefe, Mavi Marmara’ya saldırı sırasında iki İsrail komandosunun silahlarını alıp onları etkisiz hale getirdi. O'Keefe, gemi Aşdod Limanı'na yanaştırıldıktan sonra tüm gönüllüler Türkiye’ye sınır dışı edilirken, Gazze’ye gitmekte ısrar ettiğinden İsrail askerleri tarafından dövüldü.


ABD VATANDAŞLIĞINI REDDETTİ


Birinci Körfez Savaşı'na donanma komandosu olarak katılan Ken O’Keefe, daha sonra savaş karşıtı bir aktivist olarak eylemlere katıldı. 2003 yılında Irak savaşını önlemek için "canlı kalkan" olan O'Keefe Bağdat'a gitti. Irak Savaşı nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığını reddeden ve ve pasaportunu yırtan O'Keefe, büyükannesinin İrlandalı olması nedeniyle İrlanda vatandaşlığına geçti. O'Keefe Ağustos 2008'de Özgür Gazze Hareketi'nin Gazze ablukasını kırma amacıyla gönderdiği gemilerden birine kaptanlık yaptı ve kendisine Filistinliler tarafından Filistin vatandaşlığı verildi. Hayatını değiştiren etkenlerden biri olan eylem ise Filistinli Fadiwa Dajani ile evlenmesi oldu.



Ken O'Keefe İsrail askerleri tarafından dövüldü

İSRAİL ASKERLERİNİN SİLAHINI ELE GEÇİRDİ


Mayıs 2010'da İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisine katıldı. Saldırısı sırasında iki İsrailli deniz komandosunun silahlarını ele geçirdi. Bütün aktivistlerin Türkiye'ye sınır dışı edilmesinin ardından Gazze'ye gitmekte ısrar ettiği için İsrail askerleri tarafından dövüldü. Aynı zamanda Filistin vatandaşı olan O'Keefe, Filistin vatandaşlık kağıtlarını gösterip Gazze’ye gitmekte ısrar edince İsraillilerin kötü muamelesiyle karşılaştı. Çarşamba günü Ben Gurion Havaalanı’na transfer edilen Ken O’Keefe’nin Filistinli olduğunu kabul eden İsrail makamları, belgelerin yanlış olduğunu ileri sürdüler. İsrail polisi ve yetkililer tarafından başından dövülen ve büyük bir olasılıkla kaburga kemikleri kırılan vücudunun çürük içinde olduğu görüldü. Daha sonra İsrail'de can güvenliği kalmadığı için Türk Hava Yolları uçağı ile kanlı elbiseleriyle İstanbul'a geldi. Ken O’Keefe’i İstanbul’da İrlanda Konsolosluğu yetkilileri karşıladı.