Trump, 60 Rus diplomatı kovdu! Konsolosluğu kapatıyor...






ABD Başkanı Donald Trump, 60 Rus diplomat için 'casusluk' suçlamasıyla sınır dışı etme kararı verdi. Trump, Rusya'nın Seattle Konsolosluğu için de kapatma kararı aldı... Rusya'nın cevabı gecikmedi...
























TRUMP 'CASUS' İLAN ETTİ: ABD Başkanı Donald Trump, 60 Rusya vatandaşını 'casus' olarak niteleyerek sınır dışı ettiğini duyurdu. ABD öte yandan Seattle'daki Rusya Konsolosluğunu kapatma kararı aldı. 60 diplomattan 48'inin Rusya'nın Washington Büyükelçiliği personelinden, geri kalanının New York merkezli Birleşmiş Milletler'de görevli personelinden olduğu söyleniyor.

7 GÜN SÜRE VERDİ: Ülkeden gönderilmesi kararı alınan Rus diplomatlara ABD'den ayrılmaları için 7 gün süre verildiğini belirten ABD'li yetkililer, 'Rus istihbaratının eylemlerinin giderek saldırganlaştığı' gerekçesinin alınan kararda etkili olduğunu savundu.

RUSYA'DAN İLK TEPKİ: Rusya'nın Washington Büyükelçisi yaptığı ilk açıklamada, "ABD, Rusya ile ilişkilerde kalan küçük kısmı da yerle bir etti" dedi.

AYNIYLA MİSİLLEME YAPACAĞIZ: ABD'nin bu kararına Rusya'dan yanıt gecikmedi. Rus Senatör Vladimir Cabarov, Washington'ın bu adımına karşılık olarak, Rusya'dan da en az 60 ABD'li diplomatın sınırdışı edileceğini söyledi.

14 AB ÜLKESİ DE SINIR DIŞI EDİYOR: Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği üyesi 14 ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını söyledi

AJAN KRİZİ NASIL BAŞLADI?: Sergey Skripal ile kızı Yuliya 4 Mart'ta İngiltere'nin Salisbury kentinde kimyasal saldırıya uğramıştı. İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırının sinir gazıyla düzenlendiğini söyleyip büyük ihtimalle Rusya’nın sorumlu olduğunu iddia etmişti. Rusya ise suçlamayı kesin dille reddediyor.



Rusya'ya büyük şok! 14 ülke Rusya'ya karşı harekete geçti


İngiltere ve Rusya arasında yaşanan ajan krizinin ardından aralarında ABD, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin olduğu 14 ülke Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı. Avrupa'da Rusya'ya karşı birçok ülkenin bu yönde karar alacağı konuşuluyor. ABD tam 60 Rus diplomatı sınır dışı edecek.














Rusya ve İngiltere arasında yaşanan ajan krizi büyüyor. Dünya ülkeleri Rusya'ya karşı birleşti. ABD, Almanya, Fransa, Letonya, Litvanya, Polonya ve Estonya gibi 14 Avrupa ülkesi Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı.

İngiltere ile Rusya arasında eski Rus casusu Sergei Skripal'in zehirlenmesiyle başlayan krizin ardından, Aralarında ABD; Almanya ve Fransa'nın olduğu 14 Avrupa ülkesi Rus diplomatları sınır dışı edeceğini açıkladı.

ABD RUS KONSOLOSLUĞUNU KAPATMA KARARI ALDI: Trump Seattle'daki Rusya Konsolosluğu'nu kapatma kararı aldı. Öte yandan, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği'ne üye 14 ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını duyurdu.

CASUS KRİZİ AVRUPA'YA YAYILIYOR

Rusya ve İngiltere arasında yaşanan casus krizine çok sayıda ülke müdahil oldu. Eski Rus casusu Sergei Skripal'in İngiltere'nin Salisbury kentinde zehirlenmesiyle başlayan casus krizi tüm Avrupa'ya yayılıyor.

ABD 60 RUS DİPLOMATI SINIR DIŞI EDİYOR

ABD Başkanı Donald Trump, 60 Rusya vatandaşını 'casus' olarak niteleyerek sınır dışı ettiğini duyurdu. ABD öte yandan Seattle'daki Rusya Konsolosluğunu kapatma kararı aldı.

60 diplomattan 48'inin Rusya'nın Washington Büyükelçiliği personelinden, geri kalanının New York merkezli Birleşmiş Milletler'de görevli personelinden olduğu söyleniyor.

14 AB ÜLKESİ SINIR DIŞI EDİYOR

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği üyesi 14 ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldığını söyledi.  Rusya'nın Washington Büyükelçisi yaptığı ilk açıklamada, "ABD, Rusya ile ilişkilerde kalan küçük kısmı yerle bir etti" dedi.

HANGİ ÜLKELER VAR?

Rusya'ya karşı adım atan ülkelerin sayısı ABD ve Almanya ile sınırlı kalmadı. Bu kararlarının açıklanmasından hemen sonra Polonya, Fransa ve Çekya belirli sayıda Rus diplomatı sınır dışı etmeye karar verdi. Polonya ve Fransa 4, Çekya ise 3 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini açıkladı. Çekya Dışişleri Bakanı, ülkedeki 3 Rus diplomatın 1 Nisan tarihine kadar ülkeden çıkmaları gerektiğini açıkladı.

AVRUPA BİRLİĞİ BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇEKTİ: Avrupa Birliği de Rusya'daki büyükelçisini geri çekti. Son olarak Letonya ve Çek Cumhuriyeti de ülkelerindeki Rus diplomatların kovulacağını açıklamıştı.

OLAYIN PERDE ARKASI
 
İngiltere'nin Salisbury kentinde eski Rus casusu Sergei Skripal'in zehirlenmesinin ardından 23 Rus diplomat İngiltere'den sınır dışı edilmişti. Rusya da İngiltere'ye karşı misilleme yaparak İngiliz diplomatlarını sınırdışı etmişti. İngiltere, Skripal'in zehirlenmesinden Rusya'yı sorumlu tutmuştu.