Donald Trump'ın tweetlerinin Dolara Etkisi!

Prof. Dr. Osman Altuğ, Türkiye ekonomisinin ABD'ye bağımlılığını ve Turump 'ın tweetlerinin dolar kuruna nasıl bu kadar etkisi olabildiğini açıkladı. TV5 ekranlarında her çarşamba günü yayınlanan “ Öyle mi gerçekten” programında Türkiye ekonomisini masaya yatıran Osman Altuğ, yine çok konuşulacak tesbitlerle gündeme damgasını vurdu.

Bu haftaki programda ABD Başkanı Trump'ın Türkiye hakkında son attığı  "Türkiye kürtleri vurursa ekonomisini mahvederiz”  sözlerinin Türkiye ekonomisine etkileri nasıl bu kadar olabiliyor değerlendirmesi yapıldı.

Düşük dolar kuru ve yüksek faiz modeliyle Türkiye'nin ithal cenneti haline geldiğini söyleyen Altuğ, ''Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarını dışarıdan destek almadan karşılayabilecek bir ülke konumunda olmadığı sürece Trump’ın tweetleriyle dolar kurunun yukarı yönlü şoklarına maruz kalabileceğini '' iddia etti.

Ülkelerin Duguları Yoktur Çıkarları Vardır

Prof.Dr. Osman Altuğ, “Enerji ve teknoloji başta olmak üzere bağımlı olduğumuz  ABD, İran gibi Türkiye’ye ambargo uygulamasa bile sadece peşin parayla Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap vereceğini açıklasa Türkiye ekonomisi içinden çıkılamayacak bir kaosa girer. Ülkelerin duyguları yoktur çıkarları vardır” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=i69iSQ56Qag&t=2285s