4/B’li çalışanlar unvanlarını istiyor






Yeni yasama yılının başlaması ile 696 sayılı KHK mağduru 4/B'liler TBMM'nin aratacağı adımları bekliyor. Yükseköğrenim mezunu olmalarına rağmen diplomaları, unvanları, kıdemleri ve görevde yükselme kriterleri bir kenarda bırakılarak 'idari brüo görevlisi' yapılan 696 sayılı KHK mağduru 4/B'liler adalet istiyor.


Kamu ve kamu kuruluşlarında çalışmalarına rağmen özelleştirmeler sonucunda mağdur olan 4/C’liler, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından 4/B statüsüne geçirilmişti. 4/B içerisinde adeta 4/C’liler için çakma bir kadro oluşturulmuştu. Yeni yasama yılının başlaması ile birlikte 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru 4/B’liler, diğer 4/B’liler ile eşit şartlarda çalışabilmek için hükümetin atacağı adımları beklerken İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, 4/B’lilerin 4/A statüsüne geçirilmesi için TBMM’ye kanun teklifini sundu.

DAHA FAZLA MAĞDUR OLUYORLAR


Mevcut şartlar içerisinde 696 sayılı KHK mağduru 4/B’lilerin 4/A kadrosuna alınmaları büyük bir hak kaybına neden oldu. İsmail Koncuk’un iki hafta önce TBMM’ye sunduğu Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nde mevcut 4/B statüsü ile kamuda çalışanların aynı unvanları ile 4/A statüsüne geçirilmesini hedefliyor. 4/C’den 4/B’ye geçirilirken unvanlarını, diplomalarını kenarda bırakmak zorunda kalan 21 bin 696 sayılı KHK mağdurları, verilen kanun teklifi ile 4/A statüsüne geçirilirlerse hak ettikleri unvanlarını sonsuza kadar kaybetmekten korkuyor.

 

4-bli-calisanlar-unvanlarini-istiyor.jpg?

EŞİT ŞARTLARDA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ


696 sayılı KHK mağdurlarından S.Ö., “Mühendis, tekniker, teknisyen ve memurluk görevlerini yaptığımız halde bizi aynı unvanlar ile 4/B statüsüne almadılar. Mevcut şartlarda 4/A kadrosuna geçmek, bizlere ekonomik anlamda bir katkı sağlamayacak. Hazırlanacak kanun tekliflerinde, mağduriyetin ortadan kalkması için 696 sayılı KHK mağduru 4/B’liler yani bizler için ayrı bir paragraf açılmasını istiyoruz. Unvan, kıdem ücreti, zorunlu emeklilik ve ek ödeme oranlarında önce mevcut 4/B’lilerle, sonra da talep edilen 4/A kadrosunda çalışan personellerle eşitlik sağlanmalıdır” diye konuştu.