"Alman istihbaratına göre, Adil Öksüz uzaylı olabilir mi?"













 

Almanya'nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl'ın "Türkiye'deki darbe girişiminden Gülen yapılanmasının sorumlu olduğundan şüphe ediyorum" açıklamasına Hürriyet yazarı Sedat Ergin'den tepki geldi.






Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Almanya dış istihbarat servisi BND'nin şefi Bruno Kahl'ın Fethullah Gülen açıklamasıyla ilgili olarak "Adil Öksüz, galakside yolunu kaybedip yanlışlıkla Akıncı Üssü'ne düşmüş bir uzaylı mıydı? Bu sorunun yanıtı Alman istihbaratının yaratıcılığına kalmış gözüküyor" dedi.


Sedat Ergin'in ‘Alman istihbaratına göre, Adil Öksüz uzaylı olabilir mi?'


başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:


Almanya'nın dış istihbarat örgütü Federal Alman Haberalma Servisi BND'nin (Bundesnachrichtendienst) Başkanı Bruno Kahl'in Der Spiegel dergisine verdiği, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülencilerin olmadığı yolundaki demeci Türkiye'de büyük yankı yarattı, AK Parti iktidarının sert tepkisine yol açtı.


(…)


Alman istihbarat şefinin sözleri, aslında Batı dünyasında 15 Temmuz'dan bu yana zaten var olan ancak son zamanlarda iyice güçlenme yönelişine giren bir görüşü yansıtıyor.


(…)


Gülencilerin 15 Temmuz'daki rolü konusunda bir türlü ikna olmayan Kahl, Adil Öksüz'ün 16 Temmuz sabahı darbenin ana harekât merkezi olan Akıncı Hava Üssü'nde yakalanmasını acaba nasıl değerlendiriyor? Alman istihbaratı, Akıncı'dan kalkan uçakların Ankara'ya bomba yağdırdığı bir gecenin sabahında Öksüz'ün –Savcılık ifadesinde iddia ettiği gibi- Kazan'da üssün hemen yanında tarla mı baktığına inanıyor?

Yoksa Adil Öksüz, galakside yolunu kaybedip yanlışlıkla Akıncı Üssü'ne düşmüş bir uzaylı mıydı? Bu sorunun yanıtı Alman istihbaratının yaratıcılığına kalmış gözüküyor."