Akıncılar iddianamesi açıklandı! İşte bir numaralı şüpheli!






 FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamesi açıklandı. Açıklandığında 'yer yerinden oynayacak denilen iddianamede bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen ikinci şüpheli ise Adil Öksüz...














FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi.İddianamede bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen ikinci şüpheli ise Adil Öksüz...

15 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili iddianame hazır. İddianamede bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen iki numaralı şüpheli Adil Öksüz, üç numaralı şüpheli ise Kemal Batmaz.İddianame Genelkurmay, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, İnsani Yardım Tugayı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, MEBS Komutanlığı ve diğer askeri birliklerden, darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssüne gelerek darbeye teşebbüs eylemlerine iştirak edilmesini kapsıyor.

45 YÖNETİCİ İÇİN 303 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili iddianamede, terör örgütünün 45 yöneticisi için 303'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İR NUMARALI ŞÜPHELİ FETHULLAH GÜLEN


Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisinin terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüphelisinin Adil Öksüz, üç numaralı şüphelisinin Kemal Batmaz olduğunu kaydetti.

AKINCI ÜSSÜ'NÜ YÖNETEN SİVİL İSİMLER KİMLER?


Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yönettikleri belirlenen sivil isimlerinden Adil Öksüz, Kemal Batmaz,Harun Binici, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek'in darbedeki rollerinin de anlatıldığı iddianamede darbenin asker kanadının bir numarasının Akın Öztürk olduğu yer aldı.

11 F-16 UÇAĞI BOMBALADI 2'Sİ ERDOĞAN'I TAKİP ETTİ


Darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında 25 pilot F-16 uçağı kullandı. Bunlardan 11'i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi, diğer pilotlardan ikisi İstanbul üzerinde alçak uçuş yaparken iki F-16 pilotu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirildi. Diğer 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.

BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI MAĞDURLAR ARASINDA


570 klasörden oluşan, 4 bin 658 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında mağdur olan milletvekillerinin şikayetçi olarak yer aldığını ifade etti.

481 ŞÜHPELİ BULUNUYOR


Kocaman, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi.

2 ve 3 numaralı şüpheliler Adil Öksüz ve Kemal Batmaz Atatürk Havalimanı'nda böyle görüntülenmişti

DARBE KARŞITI KOMUTANLAR AKINCI'YA KAÇIRILDI


Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik'ten kalkan uçaklar ile İstanbul SAT Komutanlığından gelen darbecilerin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere katılması ve Konya MAK timinin İstanbul'daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü'ne kaçırması olayları da yer alıyor.

DARBE AKINCI'DAN YÖNETİLDİ


TBMM'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın, Özel Harekat Daire Başkanlığının, TÜRKSAT'ın ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün bombalanması olayları ile Akıncı Üssü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndaki darbeye teşebbüs eyleminin yönetilmesini kapsadığını bildirdi.

DARBECİLERİN KULLANDIĞI 4 ANA ÜSTEN BİRİ


Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Karargâhı, Akıncı Ana Jet Üssü ve Güvercinlik Kara Havacılık Okulu darbeciler tarafından üs olarak kullanıldı.

F-16'LAR KALKMASIN DİYE KENDİ ÜSSÜMÜZÜ VURDUK


Darbecilerin karargah olarak kullandığı Akıncı Üssü, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ikinci bir kalkışmaya önlem olarak vuruldu. Darbeclier, Akıncı Üssü'nden kaldırdıkları uçaklarla MİT, Meclis gibi kamu kurumlarını bombaladı.


DARBE GİRİŞİMİ ÖNCESİ ANKARA'DA OLUN TALİMATI


Hazırlanan İddianamede, bazı şüphelilerin ifadelerinden de anlaşılacağı üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığına sızmış, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanlığında pilot olarak görev yapan örgüt üyelerinin başarısız darbe girişimi öncesi Ankara'da olmaları yönünde verilen talimatlar da dikkate alındığında, örgütün Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı yapılanmasını çok ciddiye aldığına işaret edildi.

ÖRGÜTÜN EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİ ÜS


Bu üs komutanlığında jet pilotları içerisinde en üst nokta olduğu kabul edilen F16 pilotu yetiştirilen tek eğitim filosu olan "Öncel Filo" denilen 143. Filo'nun bulunduğu, yine üste görev yapan F-16 pilotlarının olduğu, bu nedenle örgütün bu üs komutanlığına çok önem verdiği, yapılanmanın bu üs komutanlığında büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüğü anlatılan iddianame bugün açıklandı.


ADİL ÖKSÜZ DE ŞÜPHELİLER ARASINDA


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan, FETÖ'nün "Hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz ile sivil şüpheliler Harun Biniş, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek ile eski orgeneral ve Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu çok sayıda asker şüpheli hakkında yürütülen soruşturma bugün tamamlandı.

ÖRGÜTÜN ONAY VERMEDİĞİ KİMSELER PİLOT OLAMAMIŞ


İddianamede, örgütün onay vermediği kişilerin F-16 pilotu olamadıkları, son yıllarda F-16 pilotu olan subayların büyük çoğunluğunun FETÖ üyesi oldukları, istisnai olarak örgüt üyesi olmamasına rağmen F-16 pilotluğuna yükselen subayların ise örgütün kendi kadrolarının yetersiz olması ya da kişisel başarı ve ilişkileri nedeniyle örgüt tarafından konulan engelleri aştığı belirlendi.


F-16 PİLOTLARININ TAMAMI FETÖ'CÜ ÇIKTI


Başsavcılığın iddianamesinde, "2013-2014-2015-2016 yıllarında Akıncı4. Ana Jet Üs'süne F-16 pilotluğu eğitimi için gelen tüm kursiyer sayısı ve örgüte bağlı kursiyer sayıları karşılaştırıldığında, son yıllardaki kursiyerlerin neredeyse tamamının örgüt üyesi olduğu, bu bağlamda son yıllarda F-16 pilotu olan subayların neredeyse tamamının örgüt üyesi olduğu, örgütün başarısız darbe girişiminde F-16 ya da diğer jet uçaklarının pilotu olan üyelerinin çok küçük bir bölümünü kullanmadığı" tespitleri yer aldı.

FETÖ'NÜN AKINCI MESAJI: GELİP SELAM VERMEYİN!


Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde bulunan kursiyer pilot Uluç Hüseyin H.’nin itirafları, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in Hava Kuvvetleri’ndeki örgüt mensuplarını ne kadar önemsediğini ortaya koydu. H., öğrenciliği sırasında Gülen’in kendilerine iletilen mesajında, “Beni Hava Harp Okulu’nda yürürken görseniz bile gelip selam vermeyin” dediğini belirtti. FETÖ’nün TSK’ya sızmak için nasıl yöntemler izlediğini anlatan H., FETÖ’nün sivil polislerinin de sık sık kendilerini takip ettiğini vurguladı.



AKICILAR'DA GÜLEN İÇİN ÖZEL KAMELYA


Akıncılar Üssü'nde 25 Temmuz'da bitirilmesi talimatıyla lüks bir kamelya yapılmış. Kamelyanın yapımı için, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in emir verdiği belirlendi.

"25 TEMMUZ'DA BİTİRİN" TALİMATI

"Çok önemli misafirlerin ağırlanacağını" ifade ederek, ilk bitirilmesi gereken işin kamelyanın yapımı olduğu talimatı veren Evrim'in, kamelyanın 25 Temmuz'a kadar tamamlanmasını istediği öğrenildi.Evrim'in, kamelyanın en lüks şekilde yapılmasını istediği ve bu konuda sürekli talimatlarda bulunduğu belirlendi.