MADDENİN ÖTESİNDEKİ YAŞAM

İnsan yaşam boyu bir koşturma içindedir.  Bu koşturma bazıları için nefis doyurma bazıları için ise ruhen doyuma ulaşmak içindir.

Madde olarak hayata tutunan insanların amacı gayesi hep nefsani arzu ve isteklerdir.  Mâna olarak hayata tutunanların ise ilahi rızadır.

Kapitalist sistemin işine  yarayan kesim madde boyutunda kalmış doymak bilmeyen kesimdir.  Bolca tüketen harcamada sınır tanımayan aç ruhlar uyuyan bilince örnektir.

İnsan illa uykudayken uyumuyor uyanık olduğunu zannedip uyanık kesimlerin avı olabiliyor.

Bilinç olarak ne kadar geride ise insan o kadar uyku boyutundadır.  Bilinci yükselen insan zamanla maddenin köleliğinden azad olur.

Yaratılış itibari ile ruhsal yönden doyuma ulaşmadan madde asla haz vermez insana. Geçici doyum ve heves kişinin haz kaynağınıda tüketir. Tüketimle gelen bu hazlar zamanla sıradanlaşır ve ruh başka haz kaynağı arar. 
İlahi kaynağa bağlanmak bu eksikliğini ancak giderir. 

Dünyanın tokatları kişiyi kendi merkeze sevk eder. Kaybolmuşluğun vermiş olduğu sarhoşluk zaman ile kaybolur . Kişi kendini bulduğu ölçüde madde esaretinden kurtulur. 

Özgürlüğün hazzını yakalamak bir ruh için en güzel şeydir.
Madde bağımlılığı kişiyi köleleştirip kendinden uzaklaştırır. Manada derinleşmek ise özgürleştirir.  Bağımlı ruhlar kendinin farkında olmayan yaşamak için tutunmanın şart olduğuna inanır.

  Oysa ki;  insan kendine yeter. Bunu ancak tüm tutundukları ona darbe vurunca anlar.  Gerçek kullukta işte burada başlar.  Sahte ilahlarını bırakmadan insan Rabbine gerçekten kul olamaz.

Maddede saklı lakin maddenin ötesinde bir huzur vardır.  Maddeyi vereni hatırlayarak şükür ederek yaşanabilecek yaşam gerçek bir yaşamdır.  Körü körüne bir yaşam gönül gözü kapalı olanların yaşamıdır.

Gerçek  yaşam ancak gönül gözü açılınca başlar. 

Tefekkür etmek bizleri derinleştirir gönül dünyamızı genişletir.  Elimizdeki her bir nimet onu vereni görmenin hissetmenin farkına varmak içindir.

Gözümüzün gerçekleri gördüğü, gönül dünyamızın geniş olduğu bir yaşam dileğiyle...

Hayırlı huzurlu haftalar sevgili okurlar...

Aslı Soylu