Millî Gazete Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, gündeme dair değerlendirmelerini TV5'te 'Buyurun Başlıyoruz' programında yaptı.

Kurdaş, Siyonizmin Büyük Ortadoğu Projesi üzerinden başta Türkiye ve İslam ülkelerindeki tehlikesine dikkat çekti.

Siyonizmin dünya düzeninin insanlığı bir tutsak kafese çevirdiğini ve Türkiye'nin de bunun içinde olduğunu ifade ederek büyük bir tehlikeyi dillendiren Kurdaş, şu ifadeleri kullandı:

 

Millî Gazete Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, gündeme dair değerlendirmelerini TV5'te 'Buyurun Başlıyoruz' programında yaptı.

Kurdaş, Siyonizmin Büyük Ortadoğu Projesi üzerinden başta Türkiye ve İslam ülkelerindeki tehlikesine dikkat çekti.

Siyonizmin dünya düzeninin insanlığı bir tutsak kafese çevirdiğini ve Türkiye'nin de bunun içinde olduğunu ifade ederek büyük bir tehlikeyi dillendiren Kurdaş, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük Ortadoğu Projesi'ni ve İsrail'i konuşmuyoruz. Biz her şeyi konuşup İsrail'i konuşmuyorsak o projeye yardım ediliyor demektir. Asıl olan şey Siyonizmi ve ırkçı emperyalizmi bilip eğer konuşmaya ve eylemde bulunmaya başlarsak işte o zaman ona karşı bir şeyler yapıyoruzdur. Aksi halde bütünüyle bir kafesin içinde kendi söylemlerimizi istediğimiz kadar söyleyelim, bir kafesin içinde istediğimi,z kadar kanat çırpalım, bir kafesin içinde istediğimiz kadar hür ve özgür hissedelim ama bir kafesin içerisindesin, 'Siyonizm Kafesi'nin içindesin. Bugün Türkiye, 'Büyük Ortadoğu Projesi Kafesi'nin içerisinde. Bizler böyle bir kafesin içerisinde özgürlüğümüzü yaşıyoruz.  Biz bugün neyi konuşuyoruz: dünyada ve ülkemizde bir kaos ve karanlık var."

ERDOĞAN'IN BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ'NDEKİ GÖREVİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşbaşkanlığını yaptığı Büyük Ortadoğu Projesi'nin Türkiye ve İslam alemine zulüm getirdiğini ifade eden Kurdaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi'ni öyle cümlelerle anlatıyor ki sanki Müslüman olmanın gereği bunun içinde olmamız gerektiğini ilan ediyor. Büyük Ortadoğu Projesi'ni, Büyük İsrail Projesi'ni Erbakan Hoca anlatmıştı ve ABD'nin bunu hangi maksatla yaptığını da anlatmıştı. Ne demek 22 tane ülkenin sınırı değişecek demek ne demek? Amerikan yönetimi adına Condoleezza Rice dedi bunları. Amerika'nın resmi yayın organlarından bu haritalar yayınlandı. 22 ülkenin sınırlarını değiştirerek siz ülkelere nasıl barış getirebilirsiniz? Buyrun Avrupa'nın sınırlarını değiştirin veya Amerikan eyaletlerinin sınırlarını değiştirin. 1 asır önce zaten cetvelle çizilmiş sınırlar yine değiştirilmek isteniyor. Şimdi yine daha rahat sömürmek için siz bu sınırları yeniden çizmek istiyorsunuz.  Bunun adına da özgürlük, barış ve demokrasi diyorsunuz. Bu çerçevede demokrasi adına konuşuyorsanız eğer Muhammed Mursi'nin Mısır'da ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olarak öldürülmesi size 'hadi oradan' diyor, Rabiatül Adevviye meydanında şehit edilen Esma'nın şehadeti size hadi oradan diyor. Özgürlük ve barış adına konuşuyorsanız Irak'taki 2 milyon Müslüman, Suriye'deki yüz binlerce Müslüman, size 'hadi oradan' diyor.  Siz kendi menfaatinize uymayan bir kurşunu bile bir tarafa bırakamazsınız."

"SAYIN ERDOĞAN SİZE BU GÖREVİ KİM VERDİ, TÜRKİYE GÖREV VERİLECEK ÜLKE Mİ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanlığını yürütmesiyle Siyonizmin planlarına alet olduğunu ifade ederek sert sözlerini sürdüren Kurdaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanlığını Sayın Erdoğan aldı, bugüne kadar da yürüttü. Peki Büyük Ortadoğu Projesi ne getirdi? Peki siz her verilen görevi alıyor musunuz? Türkiye görev verilecek ülke mi? Her verilen görev alınır mı? O zaman 1 Mart Tezkeresi bir görevdi bunu söylüyorsunuz, Suriye politikası bir görevdi bunu söylüyorsunuz, Sisi sürecinde Türkiye'nin tavrı bir görevdi bunu söylüyorsunuz ve Afganistan ve diğer konularda hep bir görev yapmışsınız aslında siz bunu söylüyorsunuz. Peki bu görevi size kim verdi ve niçin yaptınız? Peki yaptınız da Türkiye ne kazandı, Ortadoğu ülkeleri ne kazandı, İslam ülkeleri ne kazandı, insanlık ne kazandı?"

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ, TERÖR VE İHANET PROJESİ Mİ?

Büyük Ortadoğu Projesi nedeniyle Türkiye'de ve bölge ülkelerdeki terör örgütlerinin ortaya çıktığına işaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı büyük yanlışlar içinde olduğunu kaydeden Kurdaş, şu şekilde konuştu:

"Bakınız Sayın Erdoğan diyor ki: Diyarbakır... Diyarbakır'da ne oldu? Büyük Ortadoğu Projesi Diyarbakır'a ne getirdi? Büyük Ortadoğu Projesi Diyarbakır'a bizim güneydeki tehlikeyi getirdi. Biz bugün operasyon düşünüyoruz niçin Büyük Ortadoğu Projesi'ne eşbaşkanlık yaptığımız için düşünüyoruz. Irak'ı, Suriye'yi mahvettiğimiz için, oralarda otorite boşluğu bıraktığımız için, oralara Amerika Birleşik Devletleri'ni yerleştirdiğimiz için, biz bugün terör örgütlerine karşı bugün operasyon düşünüyoruz. Türkiye Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanlığını yaptığı için IŞİD oraya geldi, terör örgütleri oraya geldi, Rusya oraya geldi. Bunların hiçbiri kendiliğinde olan bir şey değildi. Bir projenin sonucudur. Amerika bizim sırtımızı sıvazlayacak, İsrail bizim sırtımızı sıvazlayacak peki ne için iktidarda kalmak için, cumhurbaşkanı olmak için, başbakan olmak için. Her şey bunlar pahasına mı?"

"BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ, TIKIR TIKIR İŞLİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşbaşkanlığını yaptığı Büyük Ortadoğu Projesi'nin faaliyetlerine ve sömürülerine devam etiğini vurgulayan Kurdaş, şu şekilde konuştu:

"Büyük Ortadoğu Projesi şuan tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. Genişletilmiş Ortadoğu Projesi diye de tanımlanan bu proje, hatta Büyük İsrail'in kurulmasıyla ilgili ve ABD'nin onu tamamlayacak ve ona yardım ederek Siyonist, ırkçı ve emperyalist sermayenin bütünüyle İslam coğrafyasını sömürmeye daha açık hale getireceği bir projedir.  Devam ediyor derken işte görüyorsunuz, hiçbir direncimiz kalmadı. Bugün Irak'in emperyalistlerin petrol şirketlerin ülkesi haline gelmedi mi? Irak'ta bir petrol yasası çıkmadı mı? Bu kanun kime hizmet ediyor, bankacılık kanunu kime hizmet ediyor? Türkiye'de bankacılık faaliyetleri kime hizmet ediyor? Veya Doğu Akdeniz'deki zenginlikleri itibarıyla Müslüman ülkeler, hangi tavrı ortaya koyabiliyor? Bugün Doğu Akdeniz'deki zenginliklerde bile ırkçı emperyalist şirketlerin menfaatleri konuşuluyor."

"AKP, BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ'NİN BİLEŞİNİ VE UNSURUDUR"

AKP'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ni yürütmek maksadıyla kurulduğunu ve dış güçlerinin emrinde olduğunu ifade ederek derin bağlantıları altı kalın çizgilerle vurgulayan Kurdaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Büyük Ortadoğu Projesi'ni kimse konuşmuyor, konuştuğumuz zaman AKP'nin varlık sebebini de konuşmuş oluruz. Büyük Ortadoğu Projesi ile AKP'nin varlık sebebi birbirine paraleldir. Büyük Ortadoğu Projesi'ne ihtiyaç duyulduğu için AKP süreci başlatılmıştır. İkiz kulelerin düşürülmesi sonrasında ABD küresel bir operasyona soyundu. Radikal gördüğü ülkelere karşı bir operasyon yapma yetkisini kendisinde gördü. Afgansitan işgalini başlattı. Türkiye, Afganistan işgaline yardım etti mi etti. Senelerce bizim askerlerimiz Amerika'nın oradaki işgaline tam destek verdi. 11 Eylül saldırısı 2001'de oldu AKP, 2022'de iktidara geldi ve 1 Mart Tezkeresi'ni ve Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamak için geldi. İşte Suriye, Irak, Afganistan, Filistin, Libya politikası ortada. Büyük Ortadoğu Projesi yürüyor ve Adalet ve Kalkınma Partisi resmen Büyük Ortadoğu Projesi'nin unsuru olarak icraatlerini yürütüyor."