Bu haftaki film listemiz gününüze neşe katacak, bayramda ailece izleyebileceğiniz komedi filmleri. Keyifli seyirler dilerim.

1.Modern Times (1936):Charlie Chaplin’in önemli filmlerinden biri olan Modern Zamanlar filminde sistemin oldukça mizahi bir anlatımla eleştirildiğine tanık olacaksınız. İzlerken çok defa sizi düşündüreceğini tahmin ettiğimiz film dünya üzerinde en çok izlenen komedi filmleri arasında kabul edilmektedir. Döneminin çok ilerisinde bir film olarak sanat dünyasında yer edinen filmin sinema tarihi açısından çok önemli bir eser olduğunu söylememiz gerek.izlenesi..

2.Forrest Gump (1994):Düşük zekaya sahip Forrest Gump’ın sevimli ve komik hikayesi sizi çok etkileyecek. Tesadüf eseri bir çok ünlüyle tanışıp, dünya üzerinde önemli etkileri olan olaylarda pay sahibi olan Gump’ın hayatının aşkı Jenny ile tanışmasına da şahit oluyoruz. Defalarca izlense de insanda tekrar izleme isteği uyandıran bu filmi başucu listenize mutlaka dahil etmelisiniz. Tom Hanks’in muhteşem oyunculuğu da eklenince Forrest Gump en iyi komedi filmleri listemizin ilk sırasında olmayı sonuna kadar hak ediyor.izlenesi...

3.Beetlejuice (1988):Barbara ve Adam öldükten sonra çok sevdikleri evde hayalet olarak hapis kalırlar. Evleri satıldığında hiç hoşlanmayacakları bir aile eve taşınır. Aileyi korkutup evden kaçırmak için fazla sevimli olan çift bu konuda Beterböcek’ten yardım almaya karar verir. Bakalım Beterböcek evin yeni sahiplerini korkutmayı başarabilecek mi? Eğer izlediğiniz filmde mantık aramak gibi bir takıntınız yoksa Tim Burton’un muhteşem hayal gücüyle yoğrulmuş bu filmi izlerken kesinlikle çok eğlenebilirsiniz.izlenesi..

4.The Truman Show (1998):Oldukça özgün senaryosuyla sinema tarihinin önemli eserlerinden biri olmayı başaran filmde, 30 yıl boyunca bir film stüdyosunda hayatını geçiren ve bu durumdan haberi olmayan Turman Burbank’in yaşadıklarına tanık oluyoruz. Film, 20 yıl önce gösterime girmesine rağmen günümüzde izlendiğinde hala etkisini sürdüren filmlerden biri olma başarısını göstermektedir.izlenesi..

5.50 First Dates (2004):Sabah birlikte uyandığı kadının kendisini hatırlamadığını farkeden Doktor Henry, kadına aşık olur ve ona kendisini hatırlatmak için elinden geleni yapar. Doktor Lucy isimli kadında hafıza sorunu olduğunu ve her sabah bir önceki günü unuttuğunu farkeder. Henry, her yeni günde kendini Lucy’ye yeniden hatırlatır. Acaba bir gün Lucy, Henry’i hiçbir şey yapmadan hatırlayabilecek mi? izlenesi..

6.Kung Fu Hustle (2004):Yönetmenliği Stephen Chow’un gerçekleştirdiği 2004 yapımı filmde en kanlı sahnelerin bile mizahi bir dille anlatılmasına şahit olacaksınız. 1930 yılında Çin’de geçen bu uçuk hikayeyi seyrederken çok eğleneceğinizden eminim.izlenesi...

7.Hitch (2005):İnsanlara aşkı bulmaları konusunda yardımcı olan Alex’in hikayesine tanık olduğumuz film vizyona girdiği dönemde gişe rekorları kırarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Başrollerinde komedi filmlerinin usta ismi Will Smith ve Eva Mendes’in olduğu film keyifli bir gün geçirmenizi size garanti ediyor.izlenesi...

8.Tropic Thunder (2008 ):Ben Stiller’in yönetmenliğini yaptığı ve birçok önemli ismin rol aldığı filmde seyirciyi soluksuz izleyeceği macera yüklü bir komedinin beklediğini söyleyebiliriz. Eğer absürd filmlerden ve göndermelerden zevk alıyorsanız bu filmi de beğenerek izleyeceğinizi düşünüyorum.izlenesi.

9..Zombieland (2009):Zombi avlama sahneleri ve korku filmlerine farklı bir bakış açısı getirmesiyle çok özel bir yere sahip olan filmin bu kadar beğenilmemesine şaşmamak gerek. Zombi salgınından kurtulmaya çalışan bir grup insanın verdiği mücadele sizi çok eğlendirecek.izlenesi..

10.3 Idıots (2009):Hindistan yapımı olan filmde eğitim sisteminin cesurca eleştirildiğini görüyoruz. Bolywood’un en önemli oyuncuların Amir Khan’ın başrolde oynadığı filmi izlerken çok komik anlara tanık olurken sistem üzerine de düşünme fırsatı yakalayacaksınız.izlenesi..