CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var” açıklamasını yaptı.

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 ilde büyük yıkıma yol açan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından dün bölgeye gitti. Adana, Hatay ve Osmaniye’nin ardından Kılıçdaroğlu bugün Kahramanmaraş’a geldi.

“ÇOK İŞİMİZ VAR”

Kılıçdaroğlu, incelemeleri sırasında, sosyal medya hesabında; “Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var” açıklamasını yaptı.

“GELSİNLER TUTUKLASINLAR”

Kılıçdaroğlu, önceki mesajlarında ise önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Hatay Havalimanı’nın pistinin onarılarak açılışı için yapılan çalışmalara ilişkin paylaşımını, “Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar” notuyla paylaşmıştı.

Ardından Kılıçdaroğlu, İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Hatay İskenderun Limanı’ndaki yangının kontrol altına alındığına ilişkin paylaşımını, “Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar” ifadeleriyle yeniden paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremzedeler için toplanan yardımlara ilişkin paylaşımını, “Binlerce TIR yardımla halkımızın yanındayız. Gelsinler tutuklasınlar” notuyla aktarmıştı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in arama kurtarma çalışmalarına ilişkin paylaşımını da Kılıçdaroğlu, “Biz bu enkazı kaldırırız” ifadeleriyle duyurmuştu.