Kendine Yardım Et !!!

Ne yazık ki bu iki kelime, çoğumuzun içinde yaşadığı genel olarak bencil ve materyalist kültürü tanımlama eğilimindedir. Genellikle kendi kendine yardımla değil, terminolojinin yanlış anlaşılması nedeniyle bağımlılıkla sonuçlanırlar.

Eğitimimiz ve rol modellerimiz, insan olarak kapasitemizi büyütmek, değiştirmek ve genişletmek için bizi yeterince teşvik etmiyor. Gerçek kendi kendine yardım, düşüncelerimizden ve duygularımızdan başka kimsenin sorumlu olmadığını kabul etmek anlamına gelir. Çünkü biz öyle olmayı seçtik.

Kaderimiz her zaman ve sadece kendi elimizdedir - aksini gösterebilecek tüm açık kanıtlara rağmen. "Her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" Kuran-ı Kerim, İSRA suresinin 13. ayeti ve anlamı Aslında kendimize yardım etmeyi öğrenmek, başkalarına yardım elini uzatmanın da ön koşuludur.

Hepimizin zaman zaman ayağa kalkmaya ihtiyacı var, ama bir kez orada, her zaman kendi başımızayız. Aşağıda kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak yolları yazdım. Yüksek tempolu yaşam bizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıyor. İşte daha iyi ve daha mutlu hissetmenin yolları: Her gün daha iyi ve daha sağlıklı hissetmenin yeni yollarını keşfetmeye çalışıyoruz.

Hayata pembe gözlüklerle bakmıyor veya bulutların üzerinde yürümüyor olabilirsiniz. Yine de hayatın stresinden uzaklaşmanın, daha mutlu ve sağlıklı hissetmenin tam zamanı! Bin kat aşağı inen metro tünellerinde bile gülümseyebileceğinizi unutmayın!

Stres kaynaklı bu ruh halinden kurtulun, hem cildiniz hem de kendiniz için faydalı bir şeyler yapın. Şimdi bu can sıkıntısı hissinden kurtulmanın ve kendinizi iyi hissetmenin zamanı geldi!

RUTİN! Kediniz için bir rutin icat edin. Her gün fiziksel ve ruhsal olarak daha iyi hissetmenin yollarından biri, bağlı kalacağınız bir rutin bulmaktır. Günlük rutinler, yaşadığımız stresi azaltmaya ve hayatımızı şekillendirmeye yardımcı olur.

Bazen kaotik bir ortamda bağlı kalabileceğiniz bir rutine ihtiyaç duyarsınız. Çok keyifli bir seçenek olmasa da sağlıklı beslenme kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Cips ve çikolata dolu bir atıştırmalık poşetiyle televizyon karşısında oturmak bir an için mutlu hissetmenize yardımcı olabilir, ancak bu sağlıksız yiyecekleri yedikten sonra kendinizi berbat hissedeceksiniz.

Sadece bir hafta sağlıklı beslenmeye çalışın. Bir hafta sonra o yağlı cipslere dokunmak bile istemeyeceksiniz. MÜZİK DİNLEMEK! Müzik, ruh halinizi bir anda gerçekten değiştirebilir. Kendinizi iyi hissediyorsanız, yavaş tempolu depresyon şarkıları yerine daha hareketli ve canlı şarkılar dinleyin. Zevkinizi tatmin edebilecek bir diğer alternatif ise müzikaller! Grease gibi romantik müzikalleri izleyebilir veya Broadway müzikallerini çevrimiçi izleyebilirsiniz.

ANLAMLI ŞEYLER YAPIN! Gerçekten sevdiğiniz bir şey yapın. Kendinize iyi bakmayı seviyorsanız, kendinize güzel bir manikür seansı yapın. En önemlisi kendinizi ödüllendirin! Bazen kendimize küçük ödüller vererek zihinsel rahatlama sağlayabiliriz. Yüz maskeleri, sevdiğiniz bir içecek ve iyi bir film, tüm gün boyunca yaşadığınız olumsuz duyguları ortadan kaldırabilir.

Gülmek çok basit ve çok etkili! Kendini kötü hissediyorsan, gülmeyi dene. Eğlenmek için çizgi film dergisi veya komik videolar izleyebilirsiniz. Önemli olan gülmek ve iyi hissetmek. Kendinize bir komedi dizisi bulun veya arkadaşlarınızla vakit geçirin.

Arkadaşlarınızla veya ailenizle sohbet ederken alacağınız kahkahalar, zihinsel ve fiziksel ruh halinizi yükseltecektir. EGZERSİZ YAPMAK ! Bir saatlik uzun ve yorucu koşular yapmanıza gerek yok. Sadece kalp atış hızınızı artıran ve sizi harekete geçiren bir aktivite bulun.

Bisiklete binebilir veya bir yoga sınıfına kaydolabilirsiniz. Dilerseniz Youtube'daki egzersiz videoları ile evde spor yapabilirsiniz. Her şeye rağmen iki hafta içinde kendinizi daha iyi hissetmiyorsanız, profesyonel bir psikolog yardımı almanın tam zamanı.

Kendinizi ve sevdiklerinizi iyi hissettirmek için 0532 158 35 55 numaralı telefonu arayarak hattımıza ulaşabilirsiniz. Kendisini iyi hissettiren dünyaları fethedemese de gönülleri fethedeceği kesin gibi. Bu yöntemleri hemen şimdi denemeye başlayın :-)