KENDİMİZE DEĞMEDİKÇE DEĞER BULUNMAZ

Varlık aleminde insanoğlu çok özel ve tektir.  Her insanın özel ve tek olduğunu ispatlamak için parmak izi vesilesi ona o mesajı vermiştir.

Oysaki insan kendini tanıyıp bilmediği için kendi değerini hep başkalarının gözünde arar ve bulamayınca değersizlik algısı ile kendine hayatı zehreder.

Kıymetli okuyucular insan bir sırdır. Bir hadisi kutside Yaradan şöyle demiştir;
"Ben bir gizli hazine idim. Bilinmek  istedim insanları yarattım. "
Sır bildiğimiz gibi aynayı oluşturur. Bizlerde kendi sırtımızı yaradana dayayıp sırrımızı elde edebiliriz.

Bu sır bizlere kolay verilmez. Birtakım sınav ve sadakat testlerinden geçmek gerekmektedir. İnsanlık makamı kolay elde edilip sırra mazhar olunmaz. Allah bu sadakati ölçmek için musibetler gönderir. Kul burada uyanık olup onun yaradanın bir sınavı olduğunu bununda geçici olduğunun idrakine varırsa mükemmel bir sabır tablosu ortaya çıkar ve Allahın " ben sabredenlerle beraberim " ayetini burada inkişaf ettirir.

Kendi değerimizi görmek için çeşitli imtihanlara tabi tutuluruz. Mesela çevreye o kadar değer veririz ki kendimizi unuturuz.  Bunun sonucu olarak kendimizi hatırlatan değersizlik, kaygı korku gibi negatif duygulara maruz kalıp depresyon denen ders bize gelir.

Burada aslında verilmek istenen mesaj bak kimse sana yardımcı olamıyor sen yine kendinle başbaşasın,  etrafındaki ınsanlara o kadar değer verdinki kendini unuttun hadi bakalım kal karanlıkta biraz bul kendini diyerek bize kendimizi hatırlatma dersini vermektedir.

Biz bizdeki hazinenin farkında olmaya başladıkça bağımlı olduğumuz ne varsa yavaş yavaş koparız ve ruhsal bir özgürlük yaşarız.  Yıllardır beslendiğimiz kaynakların asıl kaynak olmağının aslında asıl kaynağın içimizdeki öz olduğunun farkına varırız.  Öz değer,  özgüven,  özgürlük hepsi bu kaynağın içinde barındırır.

Kendinin keşfinin keyfini yavaş yavaş hissetmek kişinin çevreden değer görme ve arama  çabasını minumim düzeye indirerek enerjisi doğru yerde kullanmanın karşılığı olarak bireye olumlu duygular olarak geri döner.

Artık yaşamdanda haz almaya başlayan birey değersizlik algısını yitirmiş muhteşem olduğunun farkına varmış tekamül yolunda kendiyle büyük bir hazla yürümeye başlamıştır.
Dışarıda anlam arayışının ona birşey kazandırmayı hedeflediğinin farkına varmıştır. İçsel yolculukta olan değerin farkına varmıştır.
Özel olduğunun da idrakine varan kişi yaşamı daha büyük bir haz ile yaşamaya başlamıştır.

Değer aramak bizleri değersiz kılar bizler kendimizi keşfetmekle tüm değersizlik duygularını siler yerine hiç bir kapanması mümkün olmayan değer algılarının kapılarını açarız.
Bizler çok değerliyiz sadece kendimizi unutmayalım kendimizle birlikte olmaktan korkmayalım. Değer içinde özünde saklı ara bul...

Hayırlı Ramazanlar diliyorum kıymetli okuyucular...

Aslı Soylu