Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak köşe yazısında Pakistan üzerinden İslam devletlerini eleştirdi. İslam devletlerinin  ABD, Rusya ve  Çin'den soğuk savaş taktiği ile medet umduğunu ve İslam devletlerinin zalimlerden zalim beğenmekten vazgeçmedikçe durumun değişmeyeceğini vurgulayan Dilipak, "İnsanlık çok büyük bir kayıp verecek, “içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden" dedi.

PAKİSTAN'IN TÜRKİYE POLİTİKASI DEĞİŞMEZ

Pakistan'ın Türkiye ile gönül bağının olduğunu ve İmran Han gitse dahi bunun değişmeyeceğini belirten Dilipak, "ABD, dün Afganistan’ı kendi haline bırakırken(!?), bugün Pakistan’a el attı. Türkiye; neden ABD, NATO, AB,  İngiltere ile ittifak ötesi stratejik işbirliği içinde ise, Pakistan da aynı sebeple Çin’le benzer bir ilişki içindeydi. Aklı ile Çin’le beraberdi ama kalbi ile Türkiye’den yana idi. İmran Han’ın gidişini çok yönlü okumak gerek. Türkiye’nin Pakistan’la politikası değişmez. Pakistan’da yönetime kim gelirse gelsin, gelen yönetim Türkiye’ye yakın duracaktır. Çin’e yakın İmran Han gitti, o zaman da Türkiye-Pakistan ilişkisi iyi idi. Çünkü Türkiye’nin Çin ve Rusya ile ilişkisi iyi idi. Yeni gelecek olan ABD’ye, İngiltere’ye yakın olacaksa, sorun yok, Türkiye’nin de ABD ve İngiltere ile ilişkisi iyi." ifadelerine yer verdi.

SİYASİLER BEYLİK LAFLARLA GEÇİŞTİRECEK

Pakistan’da yaşananlar sürpriz olmadığını ve operasyonların devam edeceğini belirten Dilipak, "Pakistan’a operasyonun arkası gelecek. ASEAN ve Hind bölgesine ve Türkiye’ye dikkat. Tabi Türk dünyası ve Balkanlar’a da dikkat etmek gerek. Çin ve Rusya etrafındaki çember daralıyor. Göreceksiniz, Pakistan’ın 28 Şubat’ı, bırakın İslam konferansını, D8’de bile yeteri kadar gündem olmayacak! Siyasiler olayı beylik laflarla geçiştirecekler. Söylüyorum, bu daha başlangıç, bu olay burada bitmeyecek, bunun bölgede etkileri, yansımaları olacak, tetikleyeceği yeni süreçler söz konusu olacak." diye uyardı.

HEPSİ AYNI KUMPANYANIN PİYONU

Meselenin domates soğan, patates fiyatlarından daha kötü olduğunu vurgulayan Dilipak, uyarılarını şu şekilde sürdürdü:

"Yakın plandan bakınca işler sanıldığından da kötü. Domates soğan, patates fiyatları işin garnitürü. Daha derin sıkıntılar var. Maalesef çözüm üretemiyoruz. Herkes “Mucize” çözümler peşinde. İsrailoğullarının yaptığı gibi. Kendini değiştirmeyi, kafirlerden medet ummaktan vazgeçmeyi düşünemiyor. Evet, sonuçta işte yaşanan bu, kim hangi kafirin peşine takıldı ise Allah onları, onların eline bırakır. İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden hepimiz ağır bir bedel öderiz. 

İmran Han da aslında bu anlamda aynı yanlışın bir parçası idi. O da ABD’nin zulmünden Çin’e yakın duruyordu. Bir başkası da Çin’in zulmünden ABD’ye yakın durmuyor mu! Bu bir soğuk savaş taktiği değil mi idi.

Biz zalimlerden zalim beğenmekten vazgeçsek, Allah (cc) onları birbirinin başına musallat edecek. 

Biz de hâlâ, Sağ-Sol, Kürt-Türk kavgası ile aynı yanlışı tekrarlamış olmuyor muyuz? Bir türlü, şeytani oyundaki Şeyh ve Fahişe rolü üstlenmiş kişilerin aynı kumpanyanın piyonları olduğunu görmek istemiyoruz sanki. Türkiye’nin nasıl bir tehdit ve kuşatma ile karşı karşıya olduğunu dün yazdım. Gel gör ki, siyasiler, medya ve kalabalıklar küçük siyasi hesaplaşmalarla akılsızca zaman kaybediyorlar.

İnsanlık çok büyük bir kayıp verecek, “içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden.” 

Bakalım ne zaman, övünmeyi, dövünmeyi bırakır aklımızı başımıza toplarız. 

Selam ve dua ile."