İNSAN OLMAK 

Korkarak gittiğimiz hastanelerden mutlu olarak çıkmanın hazzı anlatılamaz. 

Yapması gerekeni eksiksiz yapıp birde senin farkında olmadığın durumlarda tavsiyelerde bunuyorsa bir doktordan daha başka ne bekleyebiliriz ki. Yani beklediğimiz şey bu, Güleryüz ve merhamet. Bu ikisi yok ise bir doktorda o insanın hastalarına hiçbir faydası olmaz, faydasından geçtim zararı olur.

 Bana nasıl davranacak, benimle ilgilenecek mi acaba diye korkarak gittiğimiz, aslında gitmek zorunda kaldığımız hastanelerde doktorların davranışı ya bizi buralardan nefret ettiriyor ya da sevimlilikleri, ilgileriyle yanıldığımızı ve işte insan olmak bunu gerektiriyor dedirtiyor.

Aslında her şeyden önemli olan merhamet ve güler yüz.

Maalesef hayatın bazı gerçekleri var. Bu gerçeklerden bir tanesi de doktor hasta ilişkisi. Hayatımızda vazgeçemediğimiz olaylardan birisi hastaneye gitmektir.

Emin olun hiç kimse hasta olmak ve hastanelerde uğraşmak istemez. Ama buda biz insanların imtihanı. 

Yeri geliyor hasta oluyoruz, yeri geliyor hastanede yatmak zorunda kalıyoruz.

 DOKTOR TUBA ULUNEKE KOÇ. Mesleğine âşık, hastasına merhametli bir kişilik olarak karşıma çıkması benim genel olarak diş doktorlarına karşı olan olumsuzluklarımı kırdı desem yanlış olmaz.

Bir yıla yakın yaptırmak için uğraştığım dişlerim için bana yol göstermesi, yapılması gereken başka bir dişimi görür görmez bunu halledelim diyerek kalbime ilk adımı atması, şunları da halledelim diyerek bana yol göstermesi gerçekten mutluluk verici bir durumdu.

Buradan sizin nezdinizde tekrar kendisine teşekkür ediyorum ve hala bu ülkede insan olmanın nasıl olduğunu gösterdiği, insanlığın bitmediğini gösterdiği için tekrar tekrar teşekkür ederim.

Bizzat kendisine alaka ve ilgisinden dolayı nasıl mutlu olduğumu anlatmaya çalışsam da buradan onu ve onun gibi doktorların, eğitimcilerin var olduğunu bilmek birazda olsun içimize su serpti.

Çok özledik merhametli doktorları,

Çok özledik okuldan gelince anlatıla anlatıla bitirilemeyen öğretmenleri,

Çok özledik güler yüzlü, merhametli yönlendirici, halka önderlik yapacak kişileri.

Böyle insanların çoğalması, insanlarımızın iman, merhamet ve ahlak üçgeni içinde yaşamlarını sürdürebilmesi ve ihtiyacı olan insanlara faydalı olabilmeleri duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA