İNSAN KENDİ DEĞERİNİ KENDİ İNŞAA EDER 

İnsan yaratılış itibari ile kıymeti paha biçilmez bir değerdir. Lakin bunun farkında değildir. Yaradanın esmalarına aynalık yapan insan gider değer dilenir. Bunun nedeni ise ailesi ve çevresi tarafından dejenere edilmiş duygularıdır. Bozuk bir aile ve toplum kendi ruh haletini tertemiz doğan çocukların ruhuna enjekte eder.

Tahribata uğramaya başlayan ruh zamanla çöker. Gözardı edilen duygular kendini depresyon olarak kendini gösterir. Bu çöküş aslında yeni bir ruhun dirilişinin ayak sesleridir.  Çünkü yeni bir ev inşa etmek için eski evin yıkılması gerekiyor. Bu yeniden inşa da insan değerlerini yeniden inşa eder.  Çünkü onun için bir uyanış gerçekleşir. Daha farkındalıkla bakmak için hayata bir takım preslenmelerden geçmek gerekmektedir.

Yaşamın çekilmez hali kişiyi arayışa sürükler.  Aradığı aslında ruhudur kişinin! Ruhunun farkında olmadığı içinde değerlerine sahip çıkamaz.

Yeni bir yaşam yeni bir dünya kurulur adeta kişide! Artık daha kendinden emin daha çok değerlerinin farkında olmanın huzuru sarar her anını. Daha kolay hayır diyebilmenin özgürlüğü tarif edilmez.  Çünkü artık kendine gelmiş değer direnmeye de ihtiyacı kalmamıştır.

Gökyüzünün mavisini farketmiş, ılık ılık esen meltemi içine çekmeye başlamıştır. Baharda açılan dalların şenliğindedir ruhu adeta!

Bir merak sarmıştır herşeye karşı içinde.  Dünyayı yeniden tanımaya başlayan çocuk misali. Okumak her yeri okumak onun için büyük bir hazdır. Okudukça keşfetmek kendini çevreyi ufkunu genişletmek huzuru içindedir.

İşte artık yaşam amacına  ve değerler bütününe ulaşan ruh artık özgürdür. Kimsenin aşağılayıcı sözleri onu yere seremez.  Ruh heykelini dikmenin güveni ve huzurunu hiçbir şey kaçıramaz. Neden niçin yaratıldım sorularınada cevap bulmuştur. Tatlı bir telaş ve heyecan içinde yaşamda kanatlanır. 

Yaşam amacı kişinin kendini icra ettiği en verimli alandır. Değerlerini  o doğrultuda kullanıp sayısız başarılarada imza atabilir. 

Toplumsal sorumluluklar alıp toplumunda değerlerinin korunmasında rol alır. Çünkü kendi değerlerine  ulaşamamış bir kimse toplumun değerleri konusunda da hassasiyeti yoktur.



Sonuç itibariyle kişi kendi değerlerine ulaşmadan hiçbirşeyin değerinin farkında olamaz. İçten tetiklenen olumlu duygular ancak dışarıda  pozitif sonuçları doğurur. Bir araç nasıl içten yanarak yol alabiliyorsa insanda aynı şekilde yol alır.

Sevgi dolu bir hafta geçirmeniz dileğiyle sevgili okurlar...


Aslı Soylu