İlişki Koçluğu Nedir? İlişki Koçu Kimdir ? Nasıl İlişki Koçu Olunur?

Günümüzün en popüler meslekleri arasında ilişki koçluğu yer alır. Özellikle psikolojiye ve insan ilişkilerine ilgi duyan kişiler ilişki koçu nedir? Nasıl ilişki koçu olunur? konuları hakkında araştırma yaparlar. Bu yazımda tüm merak ettiğiniz konular hakkında detaylı bilgi vereceğim.

 

İşte Size Yazımın İçinde geçen konu başlıkları:

 

İlişki Koçu Nedir? Nasıl İlişki Koçu Olunur?

o    İlişki Koçu Nasıl Olunur?

o    İlişki Koçluğu Sertifikası Nasıl Alınır?

o    İlişki Koçluğu Sertifikası Ücretleri Ne Kadardır?

İlişki Koçu Nedir? İlişki Koçu Nasıl Olunur? Videoları

 

İlişki Koçu Nedir? Nasıl İlişki Koçu Olunur?

 

İnsan doğası gereği çeşitli içgüdüleri ile yaşamak zorundadır. İnsan olmanın en doğal istekleri arasında sevmek ve sevilmek yer alır. Ancak zaman zaman çeşitli nedenlerle ilişkilerde çıkmaza sürüklenebilir. Bu çıkmaz; hem sevgililik hem de evlilik sürecinde yaşanabilir.

İlişkide yaşanan çıkmazların çözüme kavuşması için bir uzmandan profesyonel yardım almak gerekir. İşte ilişki koçu burada devreye girer. Kişilerin yaşadığı ilişki problemlerinin nedenlerini anlayarak, çözüme kavuşturmak için çalışmalarda bulunur. Bu sayede ilişkinin düzenli, sağlıklı ve mutlu edici hale gelmesi sağlanır.

İlişki Koçu Nasıl Olunur?

 

Her ilişki, dönemsel olarak bazı zorluklardan geçer. Yaşanan zorlukların ilişkiyi yıpratmak yerine daha sağlam hale getirmesi gerekir. Ancak kişisel farklılıkların kabul edilmesi ve yaşanan zorlukların aşılması için bir uzmana ve profesyonel yardıma ihtiyaç duyulur. İlişki koçu, iki tarafı da dinler. Yaşanan olumsuzlukların altında yatan nedenleri araştırır ve iki tarafın da mutsuzluğunu gidermeye çalışır.

 

İlişki koçu olabilmenin birçok farklı yöntemi vardır. Bu yöntemlerden en yaygını İlişki Koçluğu Sertifika Programı’ na dahil olmaktır. Birçok üniversite online, uzaktan ve yüz yüze sertifika programları düzenleyerek ilişki koçu olmak isteyen kişilerin önünü açar. Ancak bazı kurumlar sertifika programına katılabilmesi için ilgili bölümlerden birini bitirme zorunluluğu ortaya koyar. Bu doğrultuda psikoloji ile ilgili bir bölüm mezunu olunması gerekir.

 

İlişki Koçluğu Sertifikası Nasıl Alınır?

 

Eğer kayıt yaptırmak istediğiniz kurumda üniversitede ilgili bölümü okuma zorunluluğu yoksa gereken ücreti yatırmanız gerekir. Her kurum veya üniversitenin ortaya koyduğu ücret ve eğitim süreci değişiklik gösterir. İlişki Koçluğu Eğitim Ücret ödemesi yapıldıktan sonra eğitimlere katılım sağlanmalıdır. Eğitimlere zorunluluk gözüyle bakılmamalıdır. Aksine kendinizi geliştirmek için fırsat olarak değerlendirmeniz gerekir.

Bu arada İlişki koçluğu eğitimi veren kurumun güvenilir olması oldukça önemlidir. İnternet üzerinde birçok eğitim verilse de; bunların birçoğu yüzeysel şekilde konuları geçiştirir. Güvenilir olmayan bir kurumdan eğitim almanız hem maddi hem de manevi açıdan kayba uğramanıza yol açar. Güvenilirlik açısından üniversitelerin kurs programlarını takip etmeniz önerilir.

İlişki Koçluğu Sertifikası Ücretleri Ne Kadardır?

 

İlişki koçluğu sertifika ücretleri değişiklik gösterir. Fiyatlar; kurum kalitesi, eğitimcinin kariyeri ve katılımcıya aktarılan konular başta olmak üzere birçok detay doğrultusunda farklılaşır. Fiyatlar 6 bin TL’den 20 bin TL’ye kadar değişiklik gösterir. Ayrıca eğitim süresi de 6 aydan 2 yıla kadar uzayabilmektedir.

İlişki Koçu Nedir? İlişki Koçu Nasıl Olunur? Videoları için YouTube da “Ekrem Çulfa” yazıp aratarak ilgili Tv programlarıma ve Youtube videolarıma ulaşabilirsin. Bu arada sorularınız için benimle veya asistanlarımla 0544 724 36 50 den iletişime geçmekten çekinmeyin.