İnsanlar ve hayvanlar iki çeşit bedene sahiptirler. Bunlardan birincisi biyolojik beden diğeri ise enerji bedenidir. Biyolojik bedenimiz gıdalarla enerji bedenimiz ise duygu ve düşüncelerle beslenir. Bizim düşüncelerimizin kaliteli oluşu enerji bedenimizin de kaliteli oluşunu belirler.

Enerji beden aslında biyolojik beden ile doğru orantılıdır. Birinin kalite seviyesi diğerinin de kalitesini artırır. Düşük frekansta bulunan duygu ve düşünceler biyolojik bedene hastalık için bir davetiyedir .  Ondan dolayı hastalıklardan korunmanın en iyi yolu duygu ve düşünce dünyasını iyi tanzim edip bilincinde desteğiyle ruh dünyamızı koruma altına almaktır.

Enerji beden bizim ruhsal yolculuğumuzda yegane destektir. Kendimizi bulma yolunda enerji bedenin desteğiyle daha hızlı yol alırız. Manevi yolculuk temiz bir aura ve temiz bir bedene sahip olmak ile mümkündür. Onun için öncelikle yediğimiz içtiğimiz herşey çok önemlidir bizim için!
Helal olmayan bir gıda öncelikle bizim enerji bedenimizin hasara uğramasına yol açar, tabiki biyolojik bedende bundan nasibini alır.


Yüce Rabbimiz bizlere ayetleri ile uyarıda bulunmuştur. Şöyle ki bir ayeti kerimede;

“Ey insanlar! Şüphesiz Allah temizdir, ancak temiz olanı kabul eder. Allahu Tealâ, bu konuda Peygamberlerine emrettiklerini mü’minlere de emretmiştir. Peygamberlerine ‘Ey Rasüllerim! Yiyeceklerin temiz olanlarından yiyin ve salih amel işleyin; şüphesiz ben, bütün yaptıklarınızdan haberdarım.’ (Mü’minûn/51) buyurmuştur.

Sağlığımız bizlere birer emanet.  Bizler Sağlığımızı yeterince korumadığımız ölçüsüde vebal altına giriyoruz kendimizinde bizde hakkı var . Yediklerimiz kilo aldırır diye yemiyoruz ama bunu duygu dünyamızada bu hassasiyeti yansıtmadıkça bizlere gerçekten sağlıklı ve huzurlu bir yaşam nasip olmaz. 

Toksik düşüncelerin yani öfke, kin, nefret, haset ve kıskançlık bulunduğu bir beden sağlıktan nasibini alamaz.  Duygu ve düşünce detoksu yapmak herzaman bizlere fayda sağlar. Bizlere verilen akıl nimetini bolca kullanarak öfkeye ve kavgaya mümkün olduğunca uzak duralım sağlığımıza katkıda bulunalım. Enerji bedeni güçlü tutmak için önemli unsurlardır.Strese maruz kalmak bize radyasyondan daha beter zarar verir bunu unutmayalım. Ruhumuz, bedenimiz bizim en kıymetli giysilerimiz  o yüzden olabildiğince kıymetini bilelim. Bizler tekiz, eşsiziz ve bir benzerimiz yok...

Huzurlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle...


Aslı Soylu