HERKES KENDİ HAYAT  KİTABININ YAZARIDIR...

Hayat akıp giderken beraberinde bizleride götürür. Hayatın akışına kapılıp yok gitmek yada varlığını fark edip yeni bir seni ortaya çıkarmakta vardır.

İnsanın yaşama nedenleri olmalı.  Ancak o şekilde yaşam gayesini ve hedeflerini tespit eder.
Gayesiz bir yaşam okyanusta alabora olmuş yönünü kaybetmiş bir gemi gibidir.

Gayesiz bir yaşam insanın en büyük kaybıdır.  Yaşamını gelişigüzel yaşamak sadece hayvanlara özgü bir yaşamdır.  İnsan olanın bir hedefi bir amacı olmalıdır.  Sadece yiyip içip yatıp kalkmadan ibaret değildir hayat!

Onurlu bir yaşam için âli işler yapmak gerekir.  Yaradanın en güzel şekilde yarattığı kul ancak güzel işler yaparak Rabbinin rızasını kazanabilir.

Her bir insan kainat kitabının bir harfi gibidir.  Herkesin kendine has görevleri vardır.  İnsan ancak idrak ettikçe bunun farkına varabilir.

İnsanın gelişim süreci sonsuzdur.  Ömrü yettikce insan ögrenmeli ve öğretmeli.  Çünkü bizden daha yukarıdakiler olduğu gibi aşağıda kullar da vardır bilgi olarak.  Bilgiyi ögrenmeli hayata aksettirmeli ve öğretmeliyiz.

Yaşam ancak faydalı olmaya kendini adamış kullara sonsuz olanak kapılarını açar.
Halis bir niyet ile bütüne hizmete etmek isteyenler hep yaradan tarafından desteklenirler.

Hayatın anlam ve güzelliği ancak anlamlı bir hayat ile kazanılır.
Herkes kendi kitabını yazar bu dünyada.  Her bir davranış ve eylemlerimiz kitabımızın cümlelerini oluşturur.  Amel defterini insan aslında yaşamında doldurur.

Eylemlerimizin geri dönüşümü olan hayat bize aynalık görevi yapar. İyi bir yaşam iyi düşünceler iyi eylemler ile mümkündür.

Yaşam telafisi olmayan değeri paha biçilmez bir değerdir.  Yaşama verilen kıymet kendimize verilen bir kıymettir.  Kaliteli yaşanan bir ömür ömüre ömür katar.  Zamanında bir ruhu vardır ona değer verdiğimiz ölçüde bize geri dönüşümleride kıymetli olur.

İnsan zaman etüdünü iyi yaptığı ölçüde verim alır. Her gün bir sayfamızı oluşturur kağıtta elinde kalemde karar senin! Ya iz bırakarak ölümsüz eserlerin mimarı olursun yada öldüğün günden unutulan biri. 

Zamansız gelen ölüm  gelmeden sen zamanın kıymetini bil ölümsüz eserlerin olsun...

Hayırlı haftalar sevgili okurlar..

Aslı Soylu