HAKİKİ KULLUK EFENDİLİKTİR

Teslimiyet kişinin tamamen güvende olmasını her  türlü korku ve kaygıdan emin olduğunu temsil eder.
İslamiyette ise teslimiyet kişinin hakiki manada iman ettiğinin bir göstergesidir.
Gerçek manada o surur ve huzuru yakalamak tüm ruhun ve bedeninle Allaha kendini adamak ile olur. Nefsinin gerçek manada iplerini elinde tutan kişi artık nefsinin değil Yaradanın kulu olma şerefine ermiştir.

Kul nefsinin kulu olduğu sürece Yaradanın kulu olamaz. Olamadıkçada içinde hep bir korku, kaygı ve vesvese yakasını bırakmaz.
Kalbin gerçek huzuru Rabbin onay verdiği fiiller ve  ilahi yasaların çerçevesinde yaşam ile mümkün olur.
Yaradanına hakiki manada kul olan diğer tüm varlığın efendisi olur. Beslendiği kaynak Rab olduğunu bildiği için tenezzül etmez ve onları kendine efendi etmez. Gerçek özgürlük hakiki kullukta gizlidir. Gerçek kullukta kendini nefsinin kölesi olmaktan sıyırıp sonsuz güç sahibi Yaradanın kollarına bırakma ile olur.

Sanal bir alem olan dünya gerçek manadaki dünyamızı inşa etmek için verilmiş bir nimettir. Aklını kullanıp kendini bu dünyada kurtaran kul kendine en büyük iyiliği yapmış olur.  Ebedi olarak yaşam artık onun olmuş olur. Lakin nefsini Rab edinenler yokluğun kuyusunda ebediyen kalmış olmanın talihsizliğini yaşamış olurlar.

Bizlerin en büyük silahı namaz, dua, zikir, kalp kırmamak ve halka hizmet etmektir. Yaradanın hoşnutluğunu yakalamak bu yollardan geçer . Yaradanın razı olduğunda tüm kalplerde bizden razı olur.  Kalpleri evirip çeviren Allah kullarıda bize o zaman hizmet eder hale getirir.

Rıza  dairesi bir kulun kırmızı çizgileridir.  Efendimiz bizlere canlı bir model.  Yaşam modelimiz onun yaşam modelimiz oldukça nefsin elinden de kurtulmuş oluruz.  Çünkü onu düşünerek yapılan her amel onun frekansına girmemizi sağlar. Şeytan bize yaklaşamaz.

Gerçek görevini ifa eden yaratılış gayesini bilen kullar şuur ve idrak sahibi kulların bu dünyadaki işlerini yaradan düzene koyar.  Dünya işlerimizin düzenide dinimizin düzeninde saklıdır.
Hz. Ali efendimiz bu konuda şöyle
söylemiştir ;

"Dinini düzeltenin Allah dünyasınıda düzeltir. "

Bizim ilk düzene koymamız gereken kendimiz . Kendimiz düzene girdiğinde dininimizde dünyamızda düzene girecek olduğunu şüphesizce kabul etmeliyiz.

Hayırlı huzurlu haftalar sevgili okurlar...

Aslı Soylu