AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, dikkat çeken açıklamaları ile gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Zeybekci, Best FM'de Ufuk Karcı'nın sorularını cevapladı. Zeybekci, göreve gelmeleri halinde ilk 100 günde, şehirin görünümünü değiştireceklerini vurgularken, dikey mimariye asla müsade edilmeyeceğini ifade etmesi dikkat çekti. Zeybekci, hayat tarzına müdahalenin söz konusu olamayacağını ifade ederken is şunları söyledi, "Özellikle bu alkolle ilgili soruları haksız buluyorum. Belediyenin kafelerinde alkol satışını neden kaldıralım? Mekanları, neden taşıyalım. Bu uygulamaların hiçbirisi ile bir problemimiz olmayacak. Ancak bu tartışmalar, İzmir'e haksızlıktır" diye konuştu.

TANZİM SATIŞ

Sebze meyve fiyatlarındaki artışın, hal yasası ile çözüleceğini belirten Zebekci,"Üreticiden rafa gelene kadar, hangi fiyatlamardan geçtiği de etiketler de yazmalı. Bu çalışma gündemde. Tanzim satışları ile düşüş yaşandı. Ancak bu, kalıcı olmamalı. Tüketici korunduğu gibi, esnaf da korunmalı" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Zeybekci daha önce de şarap üretiminin desteklenmesi gerektiği açıklamalarıyla gündeme geldi ve yoğun eleştiri almıştı.