Korona virüse karşı Biontech tarafından geliştirilen aşılarla ilgili çarpıcı bir iddia CHP eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt tarafından dile getirildi. Bozkurt, Biontech’in Türkiye’ye 25 bin doz aşı yolladığını ifade ederken aşıların ise nerede olduğu sorusunu sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech-Pfizer aşısıyla ilgili anlaşma imzalandığını ve Türkiye’nin 30 milyon doza kadar aşı temin edebileceğini bildirmişti.

“30 MİLYON DOZA KADAR ANLAŞMA SAĞLANDI”
Bakan Koca açıklamasında, “Mart ayı sonuna kadar 4.5 MİLYON doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 MİLYON doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir” ifadelerini kullanmıştı.

fahrettin-koca-biontech.jpg

İDDİA HÜSNÜ BOZKURT’TAN GELDİ
Biontech ile ilgili çarpıcı bir iddia 25 ve 26. dönem CHP Konya Milletvekilliği yapmış, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Hüsnü Bozkurt’tan geldi.

“BİONTECH TÜRKİYE’YE 25 BİN DOZ AŞI GÖNDERDİ”
Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Bozkurt, “Biontech Türkiye’ye 25 bin doz aşı gönderdiğini açıkladı. Birilerinin maske mesafe umursamadan ortalıkta dolaştıklarına bakılırsa kimlere yapıldığı anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

husnu-bozkurt-biontech-asi.jpg

Kaynak: Yeniçağ