İktidara yakın Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’nin hukuk sisteminin emperyalist olduğunu iddia etti. Kaplan’a göre bunun sebebi ülkede her şeyin laik hukuk makinasının esareti altında olması.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin yargı sistemiyle ilgili olarak şu görüşlerini dile getirdi:

Türkiye’deki laik hukuk sistemi “emperyalisttir”! Üstelik de Batılı emperyalistlerin kölesi katmerli bir emperyalizmdir bu! “Emperyalisttir”; çünkü Türkiye’de her şey laik hukuk makinasının esareti altındadır ve hukuk sistemi, halkın iradesinin yansıdığı yegâne kurumlar olan yasama ve yürütme üzerinde de tek hükümrandır; demoklesin kılıcı gibi durmaktadır.

Anayasa Mahkemesinin (AYM) verdiği kararlar konusunda da Kaplan, şu yorumu yaptı:

AYM’nin verdiği kararlar, ideolojik / siyasî kamplaşmalara göre yargılanıyor: Verilen karar, bir tarafın hoşuna gidiyorsa, alkışlanıyor; yoksa yuhalanıyor! Daha da traji-komik olansa şu: Dün AYM’nin kendi taraftarları hakkında verdiği olumsuz kararı yuhalayanlar, bugün olumlu bir karar vermişse, alkışlıyorlar! Akıl tutulması değil de, nedir bu? Oysa asıl sorun, bizatihî mevcut hukuk rejiminin varlık nedeni ve işletiliş biçimi! Tartışılması, konuşulması gereken asıl yakıcı sorun bu ama kimse oralı bile değil!

AYM’nin aldığı kararların tartışılmaz ve sorgulanmaz olduğunu ifade eden Kaplan, şu eleştirisini dile getirdi:

Nedir bu? Hukuk diktası, hukuk rejiminin tanrılaştırılması: Milletin, laik hukuk örgütleri tarafından esir alınması, iradesine ipotek konulması, hiçe sayılması! Millet iradesine karşı “sorumsuz”, “lâyüsel” bir kurum, kime ve hangi güce karşı sorumludur, “ne işe yarar” öyleyse, diye sormak boynumuzun borcudur! Dahası, böyle bir kurumun, türlü güçler tarafından Türkiye’nin altını oyacak şekilde kullanılmamasının hiçbir garantisi de yoktur. Öyle değil mi?