Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’de insanların İslam’ı hızla terk ettiği görüşünü dile getirdi.

Kaplan, yazısının "Endülüsleşme tehlikesi belirdi" başlıklı kısmında "intiharımız" dediği olgunun iki asır önce başladığını söyledi. "Tanzimat modernleşmesi, bizim intiharımızın bidayetiydi, radikal Cumhuriyet modernleşmesi ise intiharımızın nihayeti" ifadesini kullanan Kaplan, şunları yazdı:

Tanzimat’la yönümüzü yitirdik; Cumhuriyet’le eksen değiştirdik, yörüngemizi yitirdik, bu ülkenin yönünü ve yörüngesini batıya endeksledik; küreselleşmenin bizi de kuşattığı ve vurduğu Özallı neo-liberalizm süreciyle birlikte ruhumuzu yitirme sürecine sürüklendik…
Bugün gelinen nokta ürpertici: Bu topraklar, Endülüsleşme (=yok olma) tehlikesiyle karşı karşıya: İslâm’ın çocukları açıkça intihar ediyor… Türkler de Kürtler de, İslâm’ı terkediyorlar hızla; deizm, ateizm çıkmaz sokağına sürükleniyorlar güle oynaya! Eğer biz İslâm’ı terkedersek, bu toprakları emperyalistlere savaşmadan teslim etmiş oluruz ve tarihten silinir gideriz! Tarihin en zorlu dönemlerinden birinden geçerken, insanlığın tam da bize, bizimse hakikate gebe olduğumuz kritik bir zaman diliminde, bu toprakların çocuklarının İslâm’ı terketmesi hem intihar etmesi hem de insanlığı ayağa kaldıracak imkânı yitirmesiyle sonuçlanacaktır! Bu, bir çığlıktır!Sesimi duyan var mı?