Geçtiğimiz yıllarda ‘Faiz bir dünya geçeğidir’ gibi skandal ifadelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoağan’ı destekleyen bir vatandaş “Cumhurbaşkanı Erdoğan diyorsa faiz haram değildir” diye konuştu.

İstanbul Aksaray’daki AK Partili bir vatandaşın söylediği sözler vatandaşın nasıl narkozlandığını bir kez daha oraya çıkarttı.

Aksaray’daki Meyve Sebze Hali’nde konuşan bir vatandaş, “Cumhurbaşkanı diyorsa faiz haram değildir” diye konuştu. Çevredekiler duyduklarına inanamazken yanındaki bir kişinin “Ama Kuran’da haram” karşılığını vermesi üzerine vatandaş, “Kuran’da yazanı bir kenara bırak. Cumhurbaşkanı diyorsa haram değildir’ ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN FAİZ İÇİN NE DEMİŞTİ!

18 Nisan 2004 tarihine Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 13. Genel Kurulu’na katılan dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan kendisine yöneltilen “İleride faizsiz bir ekonomik modele geçmeyi hedefliyor musunuz?” şeklinde bir soruya “Faiz dünyanın gerçeğidir, bu gerçeği reddedemeyiz…” şeklinde cevap vermişti.

18 yıl önce Bu cümleyi kuran Cumhurbaşkanı son zamanlarda faiz karşıtı söylemlerde bulunsa da Türkiye dünyanın en yüksek faizini ödemek zorunda kalan ülkeleri arasında listenin başlarında yer alıyor.

Kaynak: Milli Gazete