Gazeteci yazar Sevilay Yılman bugünkü köşe yazısında, Türk Demokrasi Vakfı programında, AK Partili vekillere yönelik ‘kral çıplak demenin vaktidir’ ifadesiyle dikkat çeken TBMM Eski Başkanı ve Başbakan Eski Yardımcısı  Bülent Arınç meselesinde  AK Parti iktidarının neden sessiz kaldığını sordu.

SEVİLAY YILMAN'DAN AK PARTİ'YE 'BÜLENT ARINÇ' SORUSU

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, “Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir!” ifadeleri bugüne kadar yaptığı eleştirilerin tamamından biraz daha ağır oldu ama yine de şaşırmadım… Çünkü Bülent Arınç bunu hep yapıyor.” dedi.

NEDEN BU SESSİZLİK? BÜLENT ARINÇ HAKLI MI YOKSA

“Normalde başka bir isim bu tür eleştirileri yapsa çoktan parti içi disiplin uygulanmış, karar alınmış ve o kişinin ya kulağı fena çekilmişti ya da parti ile ilişkisi kesilmişti bile…” ifadelerini kullanan Sevilay Yılman, şöyle devam etti:

“İnsanın aklına ister istemez; ‘Yoksa Bülent Arınç iyi polisi mi oynuyor?’ sorusu geliyor. Cevap mutlaka; ‘Tabi ki öyle değil!’ şeklinde olacaktır biliyorum. İşte o zaman da diğer soru devreye giriyor. Madem ortada bir iyi polis, kötü polis oyunu, tiyatrosu yok! O halde neden kayıtsız kalınıyor Bülent Arınç’ın partisi ile ilgili kamuoyu önünde kullandığı bu ağır ifadeleri karşısında? Haklı mı yoksa? Ondan olabilir mi acaba?”