İslami Toplum Partisi’nin (Komal) 4’üncü Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Ali Bapir'in yeniden başkan seçildiği kongrede partinin ismindeki "İslami" sözcüğü kaldırıldı. Parti lideri için kullanılan “Emir” sözcüğü yerine de “Başkan” kullanılmasına karar verildi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’ın haberine göre, Ali Bapir’in liderliğindeki İslami Toplum Partisi (Komal) Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Lider Ali Bapir, tek aday olduğu kongrede yeniden başkan seçildi. Kongrede 3’ü kadın olmak üzere 22 Başkanlık Kurulu üyesi seçildi.

Kongrede partinin ismindeki "İslami" sözcüğü kaldırılarak Irak Kürdistan Adalet Toplumu olarak değiştirildi. Ayrıca parti lideri için kullanılan “Emir” sözcüğü yerine de “Başkan” kullanılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili Osman Ali, “Uzmanların görüşlerini alarak partinin adını değiştirmeye karar verdik. Ben daha önce camide hocalık yaptım ancak parlamentoya gittiğimde ‘İslami’ sözlüğünün parti isminde kullanılması bazı kesimlerce kötü algılanıyor. Bir takım grup bu ismi kötüye kullandılar. Öte yandan çok sayıda insan sırf islami adından dolayı Komal’e katılmak istememiştir. Bu nedenle attığımız bu adımla birkaç amacı hasıl etmeyi düşünüyoruz, ancak İslami temel ve ilkelerimiz olduğu gibi kalacaktır” dedi.

Komal’in 4’üncü kongresinde parti iç tüzüğünün 22 maddesinde değişikliğe gidildi. Siyasi Kurul’un adı Yüksek kurul olarak değiştirildi.

Eski adıyla İslami Toplum Partisi Mayıs 2001’de partinin mevcut başkanı Ali Bapir tarafından kuruldu. Sunni görüşü savunan partinin Kürdistan Parlamentosunda 7 Irak Parlamentosunda ise 2 milletvekili bulunmaktadır.