AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin araç bakım-onarım ihalesinin adresi bu yıl da değişmedi. Ancak, sürekli aynı adrese giden ihale, önceki yıllarda birer yıllık yapılırken bu yıl 3 yıllık düzenlendi. 3 yıllık ihalenin bedeli 48 milyon TL’den fazla. İhaleyi alan şirketin sahipleri de dikkat çekici…

AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin açtığı “2021, 2022, 2023 Yılları, Belediyemize Ait Tüm Araç ve İş Makinelerimiz İçin Bakım-Onarım, Yetkili Servis ve Yedek Parça Hizmet Alımı İşi” ihalesi sonuçlandı. 10 yıldır olduğu gibi bu yıl da ihaleye tek geçerli teklifi, “Arge Mühendislik İnşaat Makine Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.” verdi. Ümraniye Belediyesi, 48 milyon 239 bin TL karşılığında Arge Mühendislik firmasıyla sözleşme imzaladı.

Firma, Ümraniye Belediyesi’nin kira karşılığından tahsis ettiği, bin 100 metrekarelik kapalı alanı olan 3 bin 600 metrekarelik arazide bakım onarım işlerini gerçekleştirecek. Firmanın merkezi Kağıthane’de küçük bir dükkan olmasına karşın, Ümraniye Belediyesi’nin tahsis ettiği alan ise şirketin şube adresi olarak gösteriliyor.

İHALENİN ADRESİ 15 YILDIR DEĞİŞMİYOR

Arge Mühendislik firmasının hisselerini 2004 yılında Cevat Söğüt ve Hüseyin Kır satın aldı. Hüseyin Kır 2005 yılında hissesini Ali Mutlu’ya devretti. Ali Mutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dayısının oğlu olarak biliniyor.

 Firma 2006 yılından beri Ümraniye Belediyesi’nin araç bakım onarım ihalesini alan neredeyse tek firma oldu. Son 10 yıl incelendiğinde söz konusu iş için açılan ihaleye tek geçerli teklif, Arge firması tarafından verildi. İhale her yıl tekrarlanmasına karşın ilk kez bu yıl ihale 3 yıllık olarak yapıldı. Bir başka ifade ile firmanın 3 yıllık iş garantisi sağlanmış oldu. Firmanın son ihale ile birlikte, son 10 yıl içinde Ümraniye’den aldığı ihalelerin toplamı, 113 milyon 592 bin 692 TL oldu.

Odatv'de yeralan iddialara göre, Firmanın ortağı Cevat Söğüt, bir başka firmada, AKP Sarıyer kurucu ve onursal ilçe başkanı olan Nurettin Çelik ile birlikte yönetim kurulu üyesi olarak bulunuyor. Nurettin Çelik, 2014 seçimlerinde AKP’den Sarıyer belediye başkan aday adayı olmuştu. Aynı firmada, Sarıyer Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı Yusuf Tülün’ün oğlu Kerem Tülün de yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyor.