Anket şirketleri yıl sonu son anket sonuçlarını peş peşe açıklamaya başladı. 2021'in son günleri yaklaşılırken ORC Araştırma son anket sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. ORC Araştırma, aralık ayı anket sonuçlarının verilerinde yine dikkat çeken çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Son ankette katılımcılara, “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?” sorusu yöneltildi. Şirket son anketi, 24-27 Aralık tarihleri arasında 41 ilde 3675 kişi ile yüz yüze gerçekleştirdi. Son anket sonucu verilerine göre seçmenlerin yüzde 39.4 Cumhur İttifakı’nı tercih etti.

YILIN SON ANKET SONUÇLARI: AK PARTİ DÜŞÜŞ BANDINDA

Paylaşılan son anket sonuçları AK Parti yüzde 30.8 ile geriye doğru gidişatını sürdürürken MHP’de ise yüzde 8.6’lık oran ortaya çıktı. Oy oranlarına göre son anket sonuçları şöyle:

“Bu pazar genel seçim olsa” anketine verilen cevaba göre AK Parti yüzde 30.8, CHP yüzde 25.1, İYİ Parti yüzde 15.5, MHP yüzde 8.6 gözüküyor. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ile MHP’nin toplam oyu yüzde 39.4 çıkarken Millet İttifakı oluşturan CHP ile İYİ Parti’nin toplam oyu yüzde 40.6 olarak çıktı. 
SON ANKET SONUCU: MİLLET İTTİFAKI, CUMHUR İTTİFAKI ÖNÜNE GEÇTİ

Son anket sonucu ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki tarafından değerlendirildi. Pösteki, Henüz genel seçim tecrübesi yaşamamış olan siyasi partilerin (DEVA, Gelecek, TDP, Memleket) oy oranları, günlük siyasi gelişmelere, liderlerin performansına ve il ilçe teşkilatlarının çalışmalarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Araştırmadaki yüzde 14 olan KARARSIZ oyları, “Kendinizi oy vermeye en yakın hissettiğiniz parti hangisidir?” sorusuna verilen cevaplara göre dağıtılmıştır.”