AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Habertürk'te 'Türkiye'nin Nabzı' programında Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde gazeteci Nagehan Alçı, Sevilay Yılman ve Deniz Zeyrek'in sorularını cevapladı. Yıldırım, programda istifası istenen belediye başkanlarına ilişkin soruya "ben 'seçimi kazanayım ondan sonra ayrılayım' dürüst olmayan bir şey olur" diyerek "Bana oy verenler bırak derse İstanbul'u bırakırım." diye konuştu.

"ÇOCUK OYUNCAĞI MI?"

Binalı Yıldırım, İstanbul ve  Ankara başta olmak üzere AK Partili bazı belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine görevi bırakmasına ilişkin "O belediye başkanları kendi iradeleriyle ayrıldılar. Benim 'seçimi kazanayım ondan sonra ayrılayım' bu İstanbulluya karşı dürüst olmayan bir şey olur. Çocuk oyuncağı mı? 75 gündür koşturuyoruz. Dünya kadar proje anlatıyoruz. Mücbir sebep olursa, meşru sebep olmadıktan sonra. Hiçbir sebep yokken, seçildikten sonra ayrılma gibi bir fikir benim kafamda yok. Bu işin kararını İstanbul verecek. Biz canla başla verdiğimiz sözle yapmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 'görevi bırak' derse bırakmayacağını ifade ederek, "Bana oy verenler bırak derse İstanbul'u bırakırım. Bizi seçenler bana güveniyor ve oy veriyor. Onların güvenini sarsacak bir iş olur." diye konuştu.