Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü, üst düzey kamu görevlilerinin analiz edilmesini istedi. Bu kişilerin sayısının 1000'i geçmeyeceğini söyleyen Ünlü,  "Ne kadar üst düzey kamu görevlisi varsa bunların isim, unvan ve kurum bazında envanteri çıkarılarak masaya yatırılmalıdır" diye ifade etti.

Ünlü'nün "Niteliksiz bürokratlar iktidar havuzunu hızla boşaltıyor" başlığıyla (12 Mayıs 2019) yayımlanan yazısının bir bölümü şu şekilde:

Öncelikle ne kadar üst düzey kamu görevlisi varsa bunların isim, unvan ve kurum bazında envanteri çıkarılarak masaya yatırılmalıdır. İnanın bunların toplam sayısı bin kişiyi geçmez. Yani seçimlerdeki belediye başkan adayı analizinden daha kolaydır.

Daha sonra bunların kurumlarındaki yaptığı işler ve algısı bütün boyutlarıyla incelemeye tabi tutulmalıdır. Bu işte de öyle duygusallığa kapılmaya da gerek yoktur. En önemlisi ise bu işin tarafsız kamuoyu araştırma şirketlerine yaptırılmasıdır. İnanın çıkan sonuç çok şaşırtıcı olacaktır. En sonunda ise istenmese dahi acı reçetedeki şifalı ilaçlar içilmelidir.

Sonuç olarak öyle bürokratlar var ki bilerek veya bilmeyerek iktidardan çalışanları nefret ettirmek için elinden gelen her türlü kötülüğü yapmaktadırlar. Dolayısıyla bu tip yöneticilerin olduğu kurumlarda iktidarın başka düşman aramasına gerek yoktur. Ayrıca, en fazla particilik yapan tiplerin en fazla zarar verdiğine de şahit olunacaktır.

Bunları niye mi anlattım. Belli mi olur, belki birileri yanlışlıkla okur da tedbir alma zahmetinde bulunur diye.

Yazının tamamı için tıklayın