Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın aniden görevden aldığı  Merkez Bankası başkanları arasına Naci Ağbal da eklendi. Geçtiğimiz Kasım ayında göreve gelen Naci Ağbal,  Cumhurbaşkanlığı kararıyla Merkez Bankası başkanlığından alındı ve yerine AK Parti Bayburt Milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. 

Ağbal görevden alındı. Yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi » Vatan  Haberleri

YENİ ŞAFAK'TAN, NACİ AĞBAL'A OPERASYON

Merkez Bankası başkanı değişikliğinde Yeni Şafak gazetesinin oynadığı rol dikkatlerden kaçmadı. Hükümete yakınlığıyla bilinen gazete, son faiz arttırma kararı sonrası Naci Ağbal’ı ağır şekilde eleştirmiş ve “Bu operasyonu kimin adına çektiniz” manşeti ile cuma günü basılmıştı. 

Yeni Şafak gazetesi, cuma günü  “Türkiye’de Merkez Bankası, 83 milyonun sesine kulak tıkayarak faizi yüzde 17’den yüzde 19’a çıkardı. Piyasa beklentisinin bile üzerinde yapılan 200 baz puanlık müdahale, ekonomik gerekçelerle izah edilemeyen bir faiz artışı oldu. Merkez Bankası’nın Türkiye’nin büyümesini frenleyecek bu operasyonu kim veya kimler adına ve hangi amaçla çektiği merak ediliyor”.ifadelerine yer vererek yazarları arasında bulunan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun göreve gelmesinde rol aldığı iddia edildi.