İktidara yakın Albayrak Medya’nın gazetesi Yeni Şafak’ın “Kılıçdaroğlu'nu ABD'de firari FETÖ sanığı Aykan Erdemir karşıladı” şeklinde yaptığı haberle fena çuvalladı. Haberin, yalan olduğu ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu ABD’de karşılayan ismin ise CHP Amerika teşkilatından Mert Arıkan olduğu ortaya çıktı. 

Yandaş Yeni Şafak Gazetesi internet sitesinden haberi apar topar sildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde yer alan Halk TV yazarı İsmail Saymaz konuya ilişkin sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Saçmalamayın. Bu kişi Aykan Erdemir değil. CHP Amerika’dan Mert Arıkan. Mert Arıkan şu an yanımda.” ifadelerini paylaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle ABD ziyaretinde bulunuyor. ABD ziyaretinde ilk durağı Boston olan Kılıçdaroğlu'nu burada CHP'nin Amerika örgütlenmesinden Mert Arıkan isimli partili karşıladı.

55.jpg

Bu karşılamanın videosu sosyal medyada paylaşıldı ve iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi Mert Arıkan'ı okuyucularına firari FETÖ sanığı Aykan Erdemir olarak tanıttı. Aynı haberi, Aydınlık Gazetesi de sitesinde manşete taşıdı.

Kılıçdaroğlu'nun ABD seyahatini izleyen halktv.com.tr yazarı ve Gazeteci İsmail Saymaz, sözkonusu haberi alıntılayarak "Saçmalamayın. Bu kişi Aykan Erdemir değil. CHP Amerika’dan Mert Arıkan" dedi.

Saymaz daha sonra Mert Arıkan'la bir fotoğrafını da paylaşarak "Mert Arıkan şu an yanımda" ifadelerini kullandı