21 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevinden alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Derya Yanık atandı. AK Parti MKYK üyesi olan Yanık, 2015 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili yazdığı bir tweet paylaşımında Bahçeli'ye "çapsız" demesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk görevlerinden alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürüldü. Aile Bakanlığı'na Derya Yanık atandı.

AKP MKYK üyesi olan yeni Bakan Yanık, aynı zamanda Yönetim kurulu başkan yardımcısı görevinde Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın bulunduğu diğer kızı Esra Albayrak'ın da kuruluşunda yer aldığı Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yönetim kurulu üyesi.

İstanbul Sözleşmesi tartışmasında, yeni Bakan Derya Yanık AKP’lilerin “cinsiyet değişikli ameliyatlarını” arttırdığı yönündeki eleştirisine karşı çıkmıştı.  

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun İstanbul Sözleşmesi ile cinsiyet değiştirmek isteyen 12-13 yaşındaki bir çocuğun devlet tarafından ailesinden zorla alınabileceğini ve ameliyatın SGK'ya ücretsiz yaptırılabileceğini söylemesi üzerine şu mesajlarla karşı çıkmıştı:

BAHÇELİ SÖZLERİ

Yeni Bakan Yanık, 2015 yılında MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili yazdığı bir Twitter paylaşımında Bahçeli'ye "çapsız" demesi dikkat çekti.

İşte o mesaj:

Yanık, 10 Ekim 2015 Gar katliamından sonra yaptığı Twitter paylaşımlarında ise Bahçeli'yi etiketleyerek şunları yazmıştı:

"Size de yazıklar olsun! Ruhunuz tümüyle iğdiş edilmiş artık anladık! Gerçekten yazıklar olsun! TR'nin yönetilemez hale gelmesini iştahla bekliyorsunuz anladık! Şu halde milliyetçilikten falan bahsetmeyin artık!

Hedef kitlenizi çözdünüz, oy çoğaltmaya dönük hamleler bunlar anladık! Ama o kitle sizin sonunuz olacak, göremiyorsunuz! Biz Mizânı bekleriz; siz orada yüzünüz kara çıkacaksınız huzura!"

İşte o mesajlar: