AKP yanlısı, Yeni Şafak gazetesi Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye gelmesiyle ilgili yayımladığı haber dikkat çekti.

Yeni Şafak gazetesi, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın yarın Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesini, ‘BAE ile yeni sayfa açıldı: BAE ile 10 Anlaşma‘ başlığı ile haberleştirdi.

'ŞEREFSİZDİ' ÜLKE NORMAL BİR ÜLKE OLDU

1 yıl önce BAE için “Şerefsiz Bunlar” başlığını atan Yeni Şafak gazetesi, yaşanan normalleşme sonrasında BAE ile açılan yeni sayfa için sürmanşetten "BAE ile 10 Anlaşma imzalandı" haberini yaptı.

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki gerginliğin bitmesi sonrasında diplomatik ilişkiler  başlarken Yeni Şafak gazetesi bir yıl önce “  İsrail’le normalleşme adına Peygamberimizden intikam almaya kalkıyorlar: Şerefsiz bunlar!” manşetini atmıştı.

15 Temmuz darbe girişimi destekçisi olmakla suçlan Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan görüşme için şu ifadeler kullanıldı. “Türkiye ile BAE dün “normalleşme” konusunda adımlar attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abu Dabi Veliaht Prensi Zayed Al Nahyan’ın başkanlık ettiği heyetler iki ülke arasında 10 anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar ticaret, enerji, çevre ve doğrudan yatırımları kapsıyor. Abu Dabi Kalkınma Holdingi Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hasan Al Suwaidi, “BAE, Türkiye’ye yatırım yapmak üzere, 10 milyar dolarlık bir fon ayırmıştır” dedi.

YANDAŞ YENİ ŞAFAK ERDOĞAN'IN İSRAİL SÖZLERİNİ DE GÖRMEMİŞTİ

Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri'ni Siyonist İsrail ile işbirliği yapmakla suçlayan AKP yanlısı Yani Şafak gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gönlümüz İsrail ile normalleşmekten yana" ifadelerini görmezden gelmişti.