Yeni  Akit Ankara Temsilcisi ve yazarı Hacı Yakışıklı, TV100'de Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünü üstlendiği Taksim Meydanı adlı programda 100-150 yıl önce İstanbul Havalimanı'nın iç hatlar terminalinden Mekke, Sırbistan ve Varna'ya gidildiğini söylemişti. 

Kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen açıklamalarına Akit Yazarı Yakışıklı, "Montaj" dedi.

SÖZLERİMİ KIRPTILAR

Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı sözlerini şu şekilde savundu:

"150 yıl evvel İstanbul’da havalimanı olsaydı biz Medine’ye, Mekke’ye iç hatlardan giderdik, bu bir tarihi gerçek, bu Türkiye’nin büyüklüğü aslında. Bunu kırptılar ve ‘150 yıl önce havalimanı mı vardı?’ dediler. Bunu açıklamış olduğumuza inanmak bile güç. Özellikle bizi izleyen insanlar, bizim seyircilerimiz bir kere gündemi takip eden insanlar. Yani alelade insanlar, herkes izlemiyor. Gündemi takip ediyor. Bu insanlara bir şey anlatırken, tutup da fi tarihi öncesine gitmeye gerek yok.

Biz aslında neyi konuşuyorduk o zaman. Suriye ve geçici sığınmacıları konuşuyorduk. Hep içerden dışarı çıkacaklar mı diye konuşuyorduk. Biz hep Türkiye'yi kendi kabuğunun içinde görüyoruz ama Türkiye'nin ilgi ve etki alanları var. Bugün Türkiye'nin ilgi ve etki alanları dediğimiz, 'yeniden toprağımıza katalım' anlamında söylemiyoruz. Bir zamanlar Cezayir'i, Fas'ı siz yönettiniz. Kahire'yi, Balkanları siz yönettiniz. Peygamber efendimizin metfun olduğu Medine ve bugün Müslümanların bugün kıblesi olan Kabe'yi Türkler yönetti. Ve Kabe Türkiye'den, İstanbul'dan yönetildi. Bu hakikati de görmemiz gerekiyor."