Zaman zaman ekonomiyi övmesiyle gündeme gelen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ten ekonomi itirafı geldi.

Bugünkü köşe yazısında Rusya ve Batılı devletler arasındaki ekonomik restleşme üzerinden analiz yayımlayan Küçük, "Bizler gazeteciyiz. Halka doğru bilgi vermeliyiz... Türkiye’nin özel ve kamu borçları da hep Batı bankalarına ve finans kurumlarına. Gerçekler böyle. O yüzden Batı’nın ikiyüzlülüğüyle yüzleşmek, onlarla mücadele etmek için ekonomik anlamda gelişmek lazım." dedi.

Cem Küçük'ün yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

"Vatandaşların hayatın keşmekeşi içinde her şeyi takip etmesi kolay değil. Sabah işe gidip akşam yorgun argın eve dönenlerin derdi, geçimlerini sağlamak... Ev hanımları zaten çocuk, işler derken perişan oluyorlar. Yani her şeyi bilmeleri mümkün değil.

Bizler gazeteciyiz. Halka doğru bilgi vermeliyiz...

Putin’e yakın Rus oligarkların İngiltere’de kontrol ettiği para 800 milyar dolar. Almanya’da en büyük tur operatörleri Ruslardı. İtalya, Fransa gibi ülkelerde yatırımları var. Avrupa onlar için güvenli liman. Sadece Ruslar değil Çin, Hint, İran gibi ülkelerin zenginleri de paralarını Batı’da tutuyorlar.

Türkiye’nin özel ve kamu borçları da hep Batı bankalarına ve finans kurumlarına... İhracatımızın yüzde 60’tan fazlası Avrupa ve Amerika’ya.

Finans gücü hâlâ Batı’da. Parayı onlar kontrol ediyor. Gördüğünüz gibi Rus şirketlerini hallaç pamuğu gibi attılar. Rus ekonomisini hareket edemez hâle getirdiler...

Bunları söylemek Batı’yı övmek değil. Gerçekler böyle. O yüzden Batı’nın ikiyüzlülüğüyle yüzleşmek, onlarla mücadele etmek için ekonomik anlamda gelişmek lazım.

Çin de üretiminin çoğunu Batı için yapıyor. Batı tahvillerini alıyor..."