Görüntüleri  İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu resmi Twitter hesabından "İnsanlar faturalarını ödemek için ne yapacağını şaşırmış, artık evdeki eşyalarını satıyor. Ülkeyi getirdikleri hâlin en net özeti. Buyurun, vatandaşlarımızdan dinleyin" ifadeleriyle paylaştı.

İYİ Partililerin ziyaret ettiği spotçu esnafı şunları söyledi:"Durum İçler Acısı"

"Ben ikinci el eşya alıp satıyorum. Şu anda durum içler acısı. Kadın beni arıyor, 'Taksitle yeni bulaşık makinesi almışım, ödeyemiyorum. Satacağım, elektriğimi, suyumu vereceğim' diyor.

Şu televizyon mesela. Çocuklar bu televizyonu izliyordu mesela evinde, gittim aldım. Adamın çoluğu çocuğu televizyonsuz kaldı şu anda. Bunu satmasının sebebi ne bana? Elektrik, su, doğal gaz faturasını ödedi adam.

"Buzdolapları Bomboş"

Vallahi billahi evine gittim, buzdolabını satacak bana. Buzdolabını açıyorum, bomboş. Şu an Selimpaşa'da 10 tane ev gösterebilirim size buzdolapsız, çamaşır makinesiz, bulaşık makinesiz. Hani diyorlardı ya, 20 sene önce bulaşık, çamaşır makinesi yoktu, şu anda da yok, satıyor adam.

"Şu Ellerim Kırılsaydı da AKP'ye Oy Vermeseydim"

Şu çamaşır makinesi, o adamı 10 yıl daha götürürdü. Bana sattı, benim gözümün önünde götürdü parasını gitti doğal gaza yatırdı. Sırf doğal gazını açtırmak için. Şu ellerim kırılsaydı da AKP'ye oy vermeseydim. Ama yapacak bir şey yok, aklımız başımıza geldi. 

İki tane ufak çocuk, anası babası gelmişler buraya, gitmişler sıfır televizyon almışlar kendilerine taksitle, gelip nakde çeviriyor.

Kaynak: Milli Gazete