Bilim insanları, hükümetin turizm sektörünü canlandırmak adına attığı adımlar nedeniyle hastalığın tüm Anadolu’ya yayıldığına dikkat çekerek eylül ayında ağır bir tablo ile karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu.

Uzmanlar, “Eylül ayında ikinci dalga bekleniyor. Mevsimsel grip başlayacak, okullar açılacak, yazlıkçılar, yaylalara gidenler evlerine dönecek, toplu taşımalar kalabalıklaşacak, havaların serinlemesiyle kapalı alanda geçirilecek süreler artacak, bütün bunlar ikinci dalgayı tetikleyecek. Bu duruma ne hastaneler ne ülkenin sağlık sistemi ne de sağlıkçılar dayanır. Bu gidiş iyi değil” vurgusu yaptı. Bilim insanları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarındaki artışa ilişkin “Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Bölgesel olarak gerekli kararları yeniden alırız” yönünde açıklamalarını ve Türkiye’nin son koronavirüs tablosunu Cumhuriyet’e değerlendirdi.

BAKAN KOCA: BİRİNCİ DALGA SAHİLLERE İNDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı dikkatli olmaları konusunda tatilcilere uyarıda bulundu. Bakan Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda, “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım” dedi.

‘VATANDAŞIN KEYFİNE BIRAKILDI’

Prof. Dr. SİNAN ADIYAMAN Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı

Hasta sayısı 1000’in altında tutuluyor ama test sayısı düştü. Ortalama test sayısı yüzde 22. Yeni vaka sayısı da yüzde 23 düştü. Test sayısını ne kadar az tutarsanız yeni hasta sayısını o kadar az görürsünüz. Olgu sayısını azaltmanın en etkili yolu enfeksiyon zincirinin kırılması. Türkiye, test sayısını azaltarak asemptomatik hastaları yakalama imkânımızı maalesef ortadan kaldırıyor ve salgın çok hızlı bir şekilde artıyor. Diyarbakır, Urfa, Erzurum, Rize, Mardin, Çanakkale, Zonguldak gibi illerde çok sayıda hasta artışı var. Manisa’da yoğun bakımda yer kalmamış. Ankara’da da sıkıntılar var.KAYNAK GERÇEK GÜNDEM