Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde Meclis kürsüsü ve sosyal medya hesabından yaptığı “kanun dışı” talimatlara uymama konusunda bürokratlara yaptığı çağrının yankıları sürüyor. 16 Ekim’de sosyal medyadan bürokratlara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacak. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibarıyla durun.” ifadelerini paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu ikinci çıkışında ise bu yöndeki söz konusu bürokratların ihraç edileceklerini söylemişti.

BAZI BÜROKRATLAR DOKUNULMAZLIK İÇİN AKP'YE İSTEK İLETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik çağrısı sonrası bürokraside bazı bürokratların paniklediği anlaşıldı. Diken’de yer alan bir habere göre, üst düzey bir bürokrat CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik çağrısı sonrası bürokraside direnç geliştiğini belirterek, “Bazı bürokratlar, dokunulmazlık için AKP’ye milletvekili olmak istediklerini iletti.” dedi.

GELEN TALİMATLAR ZAMANA BIRAKILIYOR

Haberde, üst düzey bir bürokrat, Kılıçdaroğlu’nun çağrısının ardından bürokraside ‘talimatlara karşı direnç’ geliştiğini dile getirirken, “Gelen talimatlar süzgeçten geçirilmeye başlandı, ya uygulanmıyor ya da zamana bırakılıyor” dediği ileri sürüldü.

CHP liderinin çağrısının arkasında durması ve kamuoyunda oluşan “AKP’de erime yaşanıyor” algısının bürokraside çekince oluşturduğunu söyleyen kaynak, AK Parti’nin söz konusu çağrıya yeteri kadar tepki gösteremediği görüşünü dile getirdi.

‘ADAY ADAYI OLACAĞIZ’ HABERİ YOLLANDI

Türkiye’de erken seçim koşullarının oluştuğu görüşünün bürokrasiye hakim olduğu görüşünü dile getiren bürokrat, ismen bildiği bazı üst düzey bürokratların AK Parti’ye “Milletvekili sürecinde aday adayı olacağız, zamanı gelince bizi değerlendirin” haberi yolladığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Ekim tarihinde sosyal medya platformu Twitter hesabında paylaştığı videoda, “Açıkça söylüyorum, vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. Kamil akla gelmeniz için bu, Kılıçdaroğlu abinizin size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacak. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibarıyla durun.” ifadelerini kullanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ifadeleri AK Parti cephesinde ‘tehdit’ olarak nitelendirilerek tepki gösterilmişti.

Kaynak: Milli Gazete