Siyasetin toplumdan uzaklaştığını ifade eden Uslu, Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuştu. Siyasetçilerin bağımsız bir uzayda kendi gündemleriyle hareket ettiğini dile getiren Uslu, toplumun siyasete olan güvenini kaybettiğini dile getirdi.

“SİYASETÇİLER KENDİ FELAKETLERİNİ HAZIRLIYOR”

Siyasetçilerin aklı selim davranması gerektiğini vurgulayan Uslu, “Aslında Türkiye’de insanlar siyasete hiçbir zaman güvenmedi. Nedense siyasetçiler siyasi tarihe bakmaya ihtiyaç duymuyorlar. Öncesini ve sonrasını düşünmüyorlar. Basiretin, aklı selimin kaybedildiği anlarda bunlar yaşanıyor. Türkiye, çok uzun zamandır içinde aklın olmadığı siyasi ekosistemde yürütülüyor. Belli ki siyasetçiler kendi felaketlerini hazırlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Uslu’nun açıklamalarından satır başları şu şu şekilde:

“Akıl tutunması yaşanmaya başlandığı zaman bunlar kaçınılmaz sonuçlar haline geliyor. Türkiye’nin uluslararası operasyonlardan faydalandığı deneyimler yaşadık. Özellikle Fırat’ın doğusuna yönelik yapılan operasyonlarda destekte artış vardı. O zaman toplumun büyük kesimi bu operasyona ihtiyacın olduğunu düşünüyordu. Siyasetin dili bu kadar sert değildi. Olumlu sonuçlarını hükümet doğal olarak devşirdi. Siyasi menfaatler olarak yapmadı ama bu kendiliğinden gelişti.

“HER KONU BEKAYLA İLİŞKİLENDİRİLİYOR”

Referandum tartışmalarından bu yana artık her konu İstanbul’un, Ankara’nın, Türkiye’nin düşmesi ve tarihten silinmesiyle ilişkilendiriliyor. Her konu bekayla ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Hükümet bu beka söyleminin seçmeni ikna edeceğini düşünüyor fakat gerçekte bu söz konusu değil. Bir kavramı bu kadar çok kullanırsanız içi boşalıyor, inandırıcılığı kalmıyor. Bu söylemden sonra söylediğiniz diğer yan söylemlerinde inandırıcılığı kalmıyor.

“HÜKÜMET PARLAMENTONUN YARISINI İŞBİRLİKÇİ OLARAK GÖRÜYOR”

Hükümet Fırat’ın doğusunda olduğu gibi İdlib’de de gerekçelerini anlatabilirdi ama parlamentonun yarısını işbirlikçi ve hain olarak görüyor. Bu çoğu zaman söyleniyor. ‘Bir ulusal konsensüse ihtiyacım yok, yetki bende’ şeklinde gidecek olursanız, her konuda toplumu ikiye bölmüş olursunuz. Bekaya inanmayanlar hain oluyor. Bir süre sonra normale döner.

“BU CİNNET HALİ UZUN SÜRMEZ”

Ben bu cinnet halinin uzun zaman süreceğini düşünmüyorum. Bu gerilim düşmez, sonuna kadar devam eder ama sonu ne zaman? Seçim 2023’te olacaksa 2023, daha önce olacaksa bu gerilim seçim gecesine kadar devam edecek. Dilinizi sertleştirdiğinizde belki yüreğinizi soğutuyor olabilirsiniz, trol taraftarlarınızı mutlu da ediyor olabilirsiniz ama seçmenin büyük çoğunluğu bundan rahatsız oluyor. Çünkü seçmenin başka sorunları var. Kendini yönetmeye aday olanların ilgilenmediğini gördüğü zaman Türk seçmeni sandıkta yeni tasarımlar yapıyor." Kara Kutu