İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TBMM'de yaptığı konuşmasında rüşvet iddialarıyla gündeme gelen ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşanmasındaki eşi Ünsal Ban’ın Afrika’daki FETÖ okullarından getirilen öğrencileri Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’ne aldığını öne sürdü.

Ünsal Ban’ın 4.5 milyon Euro bedelindeki yatıyla ilgili iddiaları TBMM’ye taşıyan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Malta bandıralı yat ile FETÖ’cülerin yurt dışına kaçırıldığı iddiasına dikkati çekti.

Ünsal Ban’ın İngiltere’de Londra’nın batısında Chiswick bölgesinde iki şirketinin olduğunu kaydeden Çıray, şöyle devam etti:

“Bu bölge İngiltere’ye kaçan FETÖ’cülerin tercih ettiği bir bölgedir. Ünsal Ban’ın bu şirketlerden birinin ortağı Halil Gökhan Özkal aynı zamanda Türkiye’deki Matrix Bilgi Dağıtım AŞ’de birlikte yönetim kurulu üyesidir. Bu şirketin borsa spekülasyonlarındaki tartışmalarda adının geçmesi tesadüf müdür?”
USULSÜZ DİPLOMA VERİLDİ Mİ?

AK Parti Mengen İlçe Başkan Yardımcısı iş adamı Tugay Kabasakaloğlu ile Ünsal Ban’ın ilişkisini de soran Çıray, Kabasakaloğlu’nun, Ban’ın Mengen’deki çiftliğinin satın alma işlemlerindeki rolünün de açıklanmasını istedi. Çıray, “Bunun karşılığında Kabasakaloğlu’na THK Üniversitesi’nden usulsüz diploma verilmiş midir? Daha sonra bu şahsa öğretim üyesi sıfatı verilip aynı üniversiteden maaş bağlanmış mıdır?” diye sordu. 

Aytun Çıray, Ünsal Ban hakkında THK Üniversitesi rektörü olmadan önce açılan dava veya soruşturma olup olmadığını ve üniversiteyi 300 milyon TL zarara uğratmasına ilişkin soruşturmanın akıbetinin açıklanmasını istedi.

Kaynak: Milli Gazete