TÜİK mart ayı aylık ve yıllık enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 61.3 iken bağımsız kuruluş ENAG’a göre yüzde 142.63’e dayandı. Gazeteci yazar Orhan Uğurluoğlu, köşe yazısında TÜİK'in açıkladığı yüzde 61'lik enflasyon sonrasında dikkat çeken tespitler yaptı. 

"Zamlar yağıyor AKP ve  MHP ittifak iktidarı seyrediyor, enflasyon canavarı milleti fakirleştiriyor Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli seyrediyor." ifadelerini kullanan Uğurluoğlu "Bu tablonun hesabını elbette seçim sandığında Erdoğan'dan soracaktır" dedi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu'nun yazısı şu şekilde:

"Zamlar yağıyor AKP ve MHP ittifak iktidarı seyrediyor, enflasyon canavarı milleti fakirleştiriyor Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli seyrediyor.

Çaresiz kalan millet kilo yerine tane ve gram ile alışveriş yaparak tencere kaynatmak zorunda kalıyor.

Tuzu kuru iktidar ortakları kuru soğanın yüzde 145 artmasını tınmıyorlar bile.

Erdoğan 2023 için umut dağıtmaya çalışıyor ama millet Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun sosyal medya paylaşımından aldığım bu tablonun hesabını elbette seçim sandığında Erdoğan'dan soracaktır.

Soğan ekmek, çay simit, zeytin ekmek bile hayal oldu.

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları ile millet tuş oldu.

Ramazan ayının öncesinde ete yüzde 48 zam yapan AKP iktidarı suçu genel müdüre yıktı.

Erdoğan ayağa kalkıp, "Karkas" diye tek kelime edebilen Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'yi "Bırak karkas, markas" diyerek azarladı ve "besiciden ne bulursan getir" diye talimat verdi.

Erdoğan'ın sözlerine millet inanır mı?

20 yıldır gerek canlı hayvan gerekse karkas ithal eden AKP iktidarının tek sorumlusu sen değil misin Erdoğan?

Bugün mü aklına geldi yerli besiciler.

İthal otla pahalı beslenen, meraları yok edilen, ithal etle yok etiğiniz yerli besiciliği 20 yıl sonra mı hatırlarsan yarına ucuz et beklemen hayal olur Erdoğan, hayal…

Sen çok bilen hatta tek bilen ekonomistsin.

Besicilikten de anlarsın elbette.